Oameni.Orașe.Mediu #2: Deșeuri & Comunități

deseuri-cover

OAMENI.ORAȘE.MEDIU
Serie de Filme documentare și Ateliere în Cinema Dacia

#2 Deșeuri & Comunități
11 noiembrie
>> Ateliere de reciclare și anti-discriminare pentru copii, părinți & bunici cu Asociația Firul Ariadnei, 15.00
>> Filme, 18.00

Din dorința de a discuta teme arzătoare în orașele contemporane, vă prezentăm seria de documentare care invită la discuții privind probleme globale de ecologie, producția și consumul hranei, trafic versus zone verzi și alte subiecte ce țin de viitorul orașelor, comunităților, mediului înconjurător și ..al Planetei.
Înainte de fiecare proiecție vom organiza Ateliere Creative pentru copii, părinți și bunici, Degustări și alte Evenimente Conexe în strânsă legătură cu temele abordate în filme pentru a ne simți împreună în Cinema Dacia ca într-un Centru Comunitar, acasă în … cartierul Mănăștur!
În a doua serie de evenimente, abordăm tema deșeurilor din perspectiva lipsei colectării selective și a reciclării în România, cu accent pe orașul Cluj. Ce putem face pentru a îmbunătăți situația colectării și reciclării? Cum putem interveni în favoarea colectorilor selectivi din Pata Rât și a oamenilor care locuiesc într-o zonă poluată, în preajma rampei de gunoi?
–––––––––––––-

>> Pimp My Carroça/ Aranjează-mi Căruța, 15min.

„Pimp My Carroça” este un proiect dezvoltat inițial în São Paulo, Brazilia, care aduce vizibilitate reciclatorilor, colectorilor de deșeuri, transformându-le căruțele prin artă și ajutându-i la recuperarea încrederii lor în sine. Aceasta este o acțiune colaborativă care combină umorul și conștientizarea acestui subiect, folosind graffitti-ul drept un mijloc de interacțiune dintre colectori și societate.
Film subtitrat în Limba Română.

>> PATA RÂT – serie de filme
> Dreptate socială în Pata Cluj, 16min. (casele modulare și activismul civic anti-ghetoizare), film realizat prin cercetarea SPAREX, UBB.
> Dislocări – Rutele evacuărilor spre strada Cantonului, Cluj (1996-2016), Katalin – 16 min, Gelu – 17 min [DACA RAMANE NUMAI UNUL, ATUNCI SA FIE KATALIN], film realizat prin Campania Căși sociale acum!, Fundația Desire.
Oamenii care lucrează în beneficiul Clujului, 6 min (Colonia Dallas și rampa de deșeuri), film realizat prin campania Consultați-ne. Romii nu sunt gunoaie, Fundația Desire.
Cunoaște-i pe oamenii din Pata Rât, unde din peste 1.500 de persoane 42% au fost evacuați forțat de autorități! Cunoaște-i pe activiștii și cercetătorii care s-au solidarizat cu ei pentru dreptul la locuință adecvată și pentru drepturile muncitorilor de pe rampă.

> Prezentare Pata-Cluj
Pata-Cluj este un proiect de incluziune socială integrată al cărui scop este de a pregăti incluziunea socială a comunităților din Pata Rât și strada Cantonului. Viziunea noastră este, pe de o parte, să asistăm comunitățile din Pata Rât în dobândirea unei calități mai bune și a unui control mai bun asupra propriilor vieți, începând de la condițiile de trai, educație și ocupare, până la interacțiunile și colaborările cu autoritățile locale.

La proiecții vor fi prezenți membrii din Campania Căși Sociale ACUM – Fundația Desire și din proiectul Pata-Cluj.

FB

Newsletter

_ _

* Eveniment in cadrul proiectului “Cinema Dacia – Mănăștur Central”
Organizatori: Asociația Colectiv A & inițiativa La Terenuri-Spațiu Comun în Mănăștur.
Proiectul “Cinema Dacia – Mănăștur Central” este finanțat de programul Actors of Urban Change, un program al Fundației Robert Bosch în cooperare cu MitOst e.V.
Proiect realizat cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local Cluj-Napoca.
Parteneri și prieteni: Zile si nopti, Transilvania Reporter, Actual de Cluj, Clujul Cultural, Slicker.ro, Fundația Desire, Pata-Cluj, Centrul Cultural German, Asociația Firul Ariadnei, Sign maker, Mănăștur Info.
Mulțumim echipei de la Cinema Dacia pentru găzduire!

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress