Reportajul grafic, acum și aici @Temps d’Images #9

Vernisaj: 7 noiembrie 2016, 18:00, LateralArt Space, Fabrica de Pensule

Expoziția poate fi vizitată pe perioada festivalului între orele 16 – 20.

 Artiști: Alex Bodea (RO), Oliver East (UK), Christine Gedeon (SUA/Siria), Pia Linz (DE), Alina Andrei (RO), Matthias Beckmann (DE), Martin Kohout (CZ)

 

Reportajul grafic nu este o practică nouă. A precedat fotojurnalismul secolului XX, de-a lungul căruia, fără să sufere o extincție totală, a trecut, grațios, în umbră. Acum, când fotojurnalismul generează atâtea discuții legate de etica sa, de întărirea stereotipiilor, de manipulare, reportajul grafic este chemat să se redescopere. Din punct de vedere al mijloacelor este capabil de profunzimi analitice încă neexplorate. Subiectivitatea sa îl scutește de a fi irevocabil. Cititorul rămâne conștient că i se înfățișează o experiență, o perspectivă și nu adevărul. Reportajul grafic lasă loc alternativelor și vocilor multiple. Reportajul grafic este o practică renăscută pentru prezent. Acum, aici.

Mai mulți artiști, din mai multe țări, prezintă versiunea lor de reportaj grafic: Alex Bodea (RO), Oliver East (UK), Christine Gedeon (SUA/Siria), Pia Linz (DE), Martin Kohout (CZ). Publicații de Alina Andrei (RO) și Matthias Beckmann (DE).

Oliver East
http://www.forbiddenplanet.co.uk/blog/2014/oliver-east-lakes/

Alex Bodea
http://blog.berlinerfestspiele.de/chronistin-des-augenblicks/

Pia Linz
http://www.berliner-zeitung.de/pia-linz-malt-eine-panoramasicht-vom-alex–dafuersitzt-sie-taeglich-unter-einem-kegel-rundum-geblickt-15943514

Matthias Beckmann
https://www.buechergilde.de/interview-matthias-beckmann.html

Martin Kohout
http://www.aqnb.com/2014/01/28/an-interview-with-martin-kohout/

Christine Gedeon
https://vimeo.com/94879775 

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress