Mothers of Steel @Temps d’Images #9

dans contemporan
8 noiembrie 2016, 21:00, Sala Studio, Fabrica de Pensule

concept și performance: Mădălina Dan (RO), Agata Siniarska (PL)
asistență dramaturgică: Mila Pavicevic, Siegmar Zacharias
sunet și video: Diego Agulló
producător: Art Stations Foundation by Grazyna Kulczyk
coproducători: Lubelskie Konfirontacje Teatralne, Alfred ve Dvore (Praga), Fabrik Postdam

 Mothers of Steel se concentrează asupra identităţii naţionale și de gen, asupra afectelor (cu accent pe plâns, ca o acţiune feministă și politică) care atinge teme diverse: memorie, istorie, fragilitate, inocență, autoritate, paradigme futuriste. Proiectul pune în discuție mecanismele socio-culturale legate de performarea privată / publică a emoțiilor. Încadrat în sfera identitară-culturală, emoțională, națională – Mothers of Steel proiecteză imaginativ asupra viitorului, asupra artificialului îngemănat cu biologicul, asupra vindecării rănilor istorice abordând dimensiuni post-umaniste și tehnologice.

Mădălina Dan este laureată a Premiilor CNDB 2015. Ea a iniţiat şi produs o multitudine de spectacole, dezbateri şi ateliere de dans. O prezenţă constantă pe scena de dans din România şi unul dintre artiştii cei mai importanţi ai unei noi generaţii de dansatori şi coregrafi, artista a fost premiată pentru contribuţia sa în dans şi performance prin ateliere, laboratoare de creaţie şi proiecte de mentorat.

Agata Siniarska realizează lucrări sub formă de spectacole, evenimente, practici, cursuri, video și altele. Interacționând în trecut cu diferite forme de teatru și având studii în coregrafie, astăzi Agata creează studii feministe amuzante și își cultivă aspirațiile pentru limbă și scriere, cinema și animație în scopul dezvoltării practicilor sale. Este membru fondator Female Trouble – un colectiv bazat pe prietenie. Fiind dependentă de ficțiune, Agata își duce investigațiile prin modelarea propriei persoane ca un instrument de retorică, prin structurile culturale regăsite în ea însăși.

http://cargocollective.com/mothersofsteel

Bilete aici

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress