Lexicon imaginar al Clujului @Temps d’Images #9

prezentare / carte performativă
10 noiembrie 2016, 17:00, Insomnia Cafe

de Magdalena și Ludomir Franczak  (PL)
producători: Konfrontacje Festival Lublin, Temps D’Images Cluj

Lexicon imaginar al Clujului este un proiect bazat pe ideea de carte performativă – o publicație care încearcă să descrie un loc anume din lume, în timp ce obligă cititorul să se angajeze într-o mișcare și interacțiune constantă. Este un fel de ghid de oraș – un atlas, în care realitatea este amestecată cu ficțiunea, subliniind în același timp faptul că ceea ce noi considerăm a fi date istorice sunt adesea prezentate într-o manieră foarte polarizată. Prin urmare ce este adevărul și cum ajungem la el? Probabil prin încercarea de a captura spiritul locului sau prin adâncirea în poveștile nespuse moștenite de către fiecare locuitor? Ce se întâmplă dacă amestecăm acele povești cu ceea ce pare a fi un adevăr istoric?

Magdalena Franczak  – pictor și artist interdisciplinar care lucrează cu diferite medii artistice: pictură, desen, instalație, fotografie și performance. Concepe costume și decoruri pentru teatru și participă în acțiuni performative. Este activă în spațiul public prin crearea unor picturi murale de mari dimensiuni și mici secrete ascunse în pământ împreună cu fete și femei din Polonia și Europa. Arta ei vorbește despre condiția și oprimarea corpului.

Ludomir Franczak – artist vizual, regizor de teatru, curator. Acesta explorează teme legate de memorie și identitate. Folosindu-se de tehnici intermedia, Franczak realizează proiecte complexe ce implică artele vizuale, istoria și literatura și este autor de publicații artistice.

 

http://mfranczak.blogspot.com
http://lfranczak.blogspot.com

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress