Duet în trecere @Temps d’Images #9

dans contemporan
12 noiembrie 2016, 20:00, Sala Studio, Fabrica de Pensule

de / cu:  Mihaela Dancs și Andreea David  (RO)
producător: Colectiv A prin Fondul Colectiv de Creaţie
sprijinit de: Centrul Naţional al Dansului București
co-finanţator: Administraţia Fondului Cultural Național

Duet în trecere este rezultatul rezidenţei artistice a Mihaelei Dancs și Andreei David din mai 2016, în spaţiul RAP din Fabrica de Pensule, Cluj.

Cum raportăm practica noastră de mișcare la muzică? Lucrăm cu ea ca și cum ar fi al treilea corp, o ascultăm, ne contaminăm, o preluăm fizic și afectiv, negociem și compunem cu ea, construind și abandonând relaţii, sau lăsăm mișcarea să curgă instinctiv în acea vrajă energetică specifică muzicii, în care dansul devine ritualic, de transă, când muzica ne fură și conceptele dispar, când conștiinţa e în altă parte și dracul și-a băgat coada.

Ce fel de dans produce combinaţia dintre David, Dancs și muzică?

Pe durata prezentării, trecem prin playlist-ul următor:
1. început
2. e în aer
3. tablou dramatic
4. pe dos
5. party emoţional
6. dans cu dracul
7. suspans
8. final greu

Mihaela Dancs dansează în teatre, apartamente, galerii de artă, fabrici, biserici, studiouri de dans, poduri, muzee din Bucureşti, Londra, Timişoara, Veneţia, Praga, New York, Viena, Stockholm, Frankfurt, Cluj sau Tokyo. Colaborează cu Cătălina Gubandru, Mădălina Dan, Florin Flueras, Paul Dunca, Carmen Coţofană, Vava Ștefănescu, Rui Catalao, Cosmin Manolescu, Zan Yamashita, Doris Uhlich.

Andreea David este performer și arhitect. Participă în festivaluri precum Explore Dance Festival, Impuls Tanz Viena, Temps d’Images Cluj și Like CNDB. Lucrează solo sau în colaborare cu alți artiști. În 2015 iniţiază Laboratorul de Practici Comune, un cadru de lucru și experiment în grup care susţine împărtășirea, dezvoltarea și explorarea practicilor coregrafice și performative.

 

Bilete aici

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress