Film: Oameni/Orașe/Mediu

orase-mediu

Vineri, 14 octombrie ora 15:00 – 20:00 @ Cinema Dacia, cart. Mănăștur

Din dorința de a discuta teme arzătoare în orașele contemporane, vă prezentăm seria de documentare care invită la discuții privind probleme globale de ecologie, producția și consumul hranei, trafic versus zone verzi și alte subiecte ce țin de viitorul orașelor, comunităților, mediului înconjurător și ..al Planetei.
Înainte de fiecare proiecție vom organiza Ateliere Creative pentru copii, părinți și bunici, Degustări și Demonstrații Culinare și alte evenimente conexe în strânsă legătură cu temele abordate în filme pentru a ne simți împreună în Cinema Dacia ca într-un centru comunitar, acasă în cartierul Mănăștur!

Primul eveniment din cadrul acestei serii va fi pe 14 octombrie în Cinema Dacia. Începem cu Ateliere și continuăm cu proiecția filmului documentar.

>> ATELIERE DE RECICLARE CREATIVĂ cu Asociația Firul Ariadnei
Foyer, 15.00-17.00

>> PLANETARY / PLANETAR
2015, Durată: 1 h 25 min.
Regie: Guy Reid, Steve Watts Kennedy
Sala Mare, 18.00

Ne aflăm în mijlocul unei crize globale de perspectivă. Am uitat adevărul incontestabil că fiecare ființă este conectată. Filmul documentar Planetary este un semnal de alamă provocator, care taie răsuflarea – o călătorie cinematografică ce ne duce dincolo de continente și care explorează originile noastre cosmice dar și viitorul nostru ca specie. Ne reamintește într-o manieră poetică că acum este timpul să ne schimbăm perspectiva. Planetary ne invită să ne gândim din nou la cine suntem cu adevărat, să ne regândim relația cu noi înșine, cu ceilalți și cu lumea din jurul nostru – să ne amintim că suntem ai Planetei.

Film subtitrat în Limba Română.

Proiectul “Cinema Dacia – Mănăștur Central” este finanțat de programul Actors of Urban Change – un program al Fundației Robert Bosch în cooperare cu MitOst e.V.

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress