Pilot – Prezentarea rezidenței artistice Chilli Contemporary

sâmbătă, 27 august, ora 18:00
Pilot, etajul III
Fabrica de Pensule

Avem plăcerea de a vă invita la expoziţia cu lucrări ale artiştilor Flaviu Cacoveanu, Mihaela Hudrea şi Paul Robaş, care marchează sfârşitul rezidenţei artistice din spaţiul Pilot al Fabricii de Pensule, unde aceștia au lucrat împreună pe parcursul verii. În acest timp ei au explorat idei şi metode de lucru, dezvoltându-şi, în acelasi timp, şi practica proprie. Aceştia au organizat şi cateva evenimente prin care au dorit să dezvolte o conexiune între ei şi comunitatea artistică locală, totodată punând şi bazele unui artist run space numit Chilli Contemporary.

Flaviu Cacoveanu (n. 1989) este un artist tânar care trăieşte şi lucrează în Cluj-Napoca, România. A studiat în România şi în Olanda şi este într-o perioadă de continuă cercetare şi dezvoltare a practicii sale. Se prezintă a fi un „Con&Temporary artist”, o poziţie pe care a adoptat-o în perioada recentă şi care se leagă de fascinaţia lui pentru timp şi momente efemere, de folosirea umorului, cât şi de fascinaţia pe care o are pentru relaţia fină dintre viaţa de zi cu zi şi artă. A început să lucreze ca fotograf documentar, iar mai apoi şi-a îndreptat atenţia spre zone noi, prin folosirea şi crearea de obiecte, desene, intervenţii publice şi gesturi mici şi efemere alături de care fotografia încă poartă un rol important.

Mihaela Hudrea (n. 1989) şi-a finalizat studiile de licenţă la Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca, Romania, iar apoi a continuat studiile de masterat la Koninklijke Academie voor Schone Kunsten din Gent, Belgia, absolvind în anul 2014. Momentan Mihaela Hudrea este în rezidenţă la Fabrica de Pensule în spaţiul Pilot, unde activează împreună cu artiştii Flaviu Cacoveanu şi Paul Robaş. Totodată, împreună cu aceşti artişti, a pus bazele unui artist run space numit Chilli Contemporary, cu intenţia de a face o schimbare în „scena” artei contemporane şi de a crea noi legături.

Paul Robaş (b. 1989) a studiat grafică la Universitatea de Artă si Design din Cluj-Napoca, continuându-și studiile în pictură și desen la Akademie der Bildenden Künste Wien. Utilizând imagini găsite și internetul ca punct de plecare, el este interesat de felul în care informația se distorsionează în momentul în care traversează diferite contexte. Prin practica sa, Paul Robaș explorează posibilitățile picturii si desenului cât si rolul acestora în era digitală.

Chilli Contemporary
http://www.chillicontemporary.com/


Expoziția face parte din proiectul Hotspot.art – Artă și Cultură Contemporană pentru Comunități, finanțat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României și derulat de Fabrica de Pensule.

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress