ARTbecedar #10: T de la Teatru de Umbre

sâmbătă, 16 iulie, ora 11:00
Fabrica de Pensule

Noapte Bună!
spectacol de teatru de umbre pentru copii
Durata: 30 de minute

Un spectacol conceput de Beatrice Iordan
Interpreți: Ana Cucuta și Beatrice Iordan (actori), Daniel Pop și Florin Iordan (muzicieni)

O imagine poetică asupra visului cu ajutorul luminilor, umbrelor, a sunetelor date de instrumentele live, a mirosului de levănțică, care ne amintește parcă de somnul liniștit al unui bebeluș. Spectacolul este potrivit pentru copilași de vârstă mică, cu imagini nonagresive, cu sunete date de instrumente live plăcute auzului copilului mic.

Atelier de teatru de umbre
Public țintă: copii în vârstă de peste 3 ani
Durata: 60 de minute
Coordonat de: Beatrice Iordan

La început copiii vor afla ce este teatrul de umbre, când și unde a apărut. Beatrice va istorisi două legende care vorbesc despre începuturile teatrului de umbre. Apoi, pe baza unei povestiri simple, copiii vor trece la lucrul efectiv: vor lucra siluetele reprezentând personajele poveștii. După aceea, fiecare echipă va realiza o scurtă reprezentație teatrală: ei vor mânui la panou siluetele tocmai construite și vor interpreta povestea spusă de Beatrice Iordan.
La sfârșit toți copiii și părinții vor primi aplauze bine meritate.


Evenimentul începe la ora 11.00, iar între spectacol și atelier va exista o pauză de 10 minute.
Părinții pot acompania copiii pe toată durata evenimentului.
Înscrierile și rezervările (pentru spectacol și atelier separat sau împreună) se fac prin acest formular.

Taxă de participare recomandată: 10 lei
Informații suplimentare: Corina Bucea – corinabucea@gmail.com
Facilitator ateliere: Emese Apai


ARTbecedar este un program dedicat celor mici, în care părinții își pot împlica copiii în activități creative conduse de artiști din Fabrica de Pensule și din comunitatea artistică din jurul acesteia. Copiii au ocazia de a intra în contact cu artiștii și de a învăța de la ei despre diferite tehnici și medii artistice, prin activități practice și jocuri. Fiecare sesiune este condusă de un artist coordonator și un facilitator care ajută la comunicarea grupului și la păstrarea unei dinamici active, prin care toți copiii participă la activități.

Prin participarea la atelierele ARTbecedar copiii acumulează, printr-un limbaj accesibil lor, cunoștințe despre arta contemporană, familiarizându-se cu teme, subiecte sau artiști contemporani. După fiecare atelier, copii pot să-și ia din lucrări acasă, iar o parte din acestea vor constitui obiectul unei expoziții, la finalul primei serii de ateliere.

Organizatorii vor pune la dispoziție toate materialele necesare pentru fiecare atelier. Atelierele vor avea loc la Fabrica de Pensule, în atelierele artiștilor sau în spațiile de evenimente (locația va fi anunțată participanților în prealabil).


Seria de ateliere face parte din proiectul Hotspot.art – Artă și Cultură Contemporană pentru Comunități, finanțat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României și derulat de Fabrica de Pensule.

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2022 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress