Zilele atelierului: 23-25 iunie 2016 @ Muzeul Su’Feleac
Tema atelierului constă dintr-o schiță de schiță cu execuție în sit: revitalizarea meșteșugurilor tradiționale și generarea unor comenzi sociale. Programul de arhitectură vizat este punct înalt-semnal-turn de observație, aflat pe situl: Muzeul Etnografic – Poarta de Subfeleac Cluj.
Tehnicile pe care le vom studia împreună: cioplit in secure, mezdrit – capra de mezdrit – cutitoaie, crepat in custura, cuie de lemn, chertari si imbinari
Materiale: grinzi, stâlpi de lemn cioplit în secure cu “paholț”, șindrilă, scândura și blană crepate în custură, lemn de brad/molid, elemente de feronerie – cuie realizate de “căuaci”, coliere.
Se dorește realizarea unei structuri din lemn 8-9m înălțime pe Dealurile Feleacului. Această structură este un semnal, pentru că descrie o veche linie a frontului și aduce în spațiul actual o întâmplare din timpuri trecute, este un turn de observație pentru micro-comunitatea din zonă, va anunța evenimente și va putea avea funcțiunea alternativă de clopotniță.
Cu te alegi tu din toată treaba asta? Participantul, mai bine zis studentul să “fure meserie”- familiarizarea cu tehnicile tradiționale, folosirea imaginarului tradițional pentru a realiza obiecte contemporane într-o zonă a confluențelor între rural și urban, evitarea kitschului tradițional, sondarea unor tradiții pierdute și gasirea unui specific al zonei, elemente de structură lemn, posibilitatea de a vedea un obiect proiectat realizat de meșteri și critica obiectului după execuție.
Ce trebuie să faci ca să te înscri? Să trimiți un e-mail la catunul@yahoo.com până în 15.06.2016 și apoi vei afla toate detaliile!
https://www.facebook.com/catunul
www.zilelearhitecturii.ro
www.astacluj.ro
Sorry, comments are closed for this post.