Recenzie: Discotecă IX feat. Dana Marijuana

disco

Am participat la concertul Danei Marijuana din Guesthouse și tre’ să spun cum a fost. În sfârșit, cei de la Discotecă au ajuns cu revival-ul și la decada anilor ’90, astfel am avut ocazia să întâlnesc un artist care era foarte cool pe vremea când eram (pre)adolescentă și umblam cu băieții după blocuri. Mișcarea hip-hop era pe atunci în floare, iar Dana Marijuana, una din puținele prezențe feminine, ocupa un loc aparte în acest fenomen. Dar de la albumul “Cea mai fidela fată” încoace, Marijuana s-a remarcat mai mult prin apariții media dubioase decât prin muzică iar problemele (de familie) păreau să afecteze grav funcționalitatea Danei.

10931439_1598690593687849_4092991495965956446_n

Am avut o surpriză plăcută vineri seara când am văzut o versiune a Danei Marijuana foarte fresh și clean. Aceasta a arătat din prima că e un MC care știe să facă atmosferă, începând concertul cu strofa de pe „Tupeu de borfaș”. Chiar nu avea cum să dea greș. După una clasică, a urmat una nouă, piesa „16 ani” pe care Marijuana a interpretat-o alături de o fetiță drăguță. Îs curioasă cum o să primească lumea această piesă cu care Dana dorește să se relanseze și rebrand-uiască. Eu zic că are potențial, indiferent dacă va fi sau nu privită cu o doză de ironie.

12507323_1733233053566935_4373015674782142000_n

Revenind la concert, Marijuana a continuat cu “Ritmul care te face să dai din cap” și binecunoscuta „Tre’ să spun” iar publicul a intrat și mai tare în film. Deși înainte de concert repetasem cu fetele strofa lui Ganja, punând cap la cap versurile pe care le știa fiecare, în momentul în care am primit microfonul nu mi-am mai amintit nimic, zici că eram Eminem în 8 Mile. La fel ca Eminem, urma să mă revanșez mai târziu. După piesa „Cea mai fidelă fată” Marijuana a ținut și un scurt speech despre monogamie, spunând cât de greu este să fii fidel, atât ca bărbat cât și ca femeie dar pentru că ea că s-a intitulat „cea mai fidelă fată” face eforturi să rămână fidelă. O altă poveste pe care ne-a spus-o Dana printre piese a fost aceea că „numele de plantă” pe care l-a primit în tinerețe nu avea nicio legătură cu planta respectivă, ea doar râdea foarte mult și zgomotos, de aceea i s-a spus Marijuana. Pe criteriul ăsta, și eu aș putea să mă numesc așa.

Marijuana - Cea mai fidela fata_thumb[3]

În fine, Dana a mai cântat piesa de empowerment a femeii Fii pe fază” și strofa de pe ultima colaborare cu Tonik Obiektiv, „Privesc” și așa mi-am dat seama că Marijuana ar putea fi speaker motivațional. M-a convins și mai tare când s-a adresat publicului, spunând că fiecare avem o lumină în noi, care ne face speciali. Între timp, apăruse și invitatul special 6ase 6ase, împreună cu care contura ultima concluzie.

Spre finalul concertului, Marijuana a cântat din nou „Tupeu de borfaș” și de data asta când am primit microfonul, m-am făcut auzită. Chiar nu aveam cum să dau greș. Astfel s-au mai dus câteva secunde din cele 15 minute de faimă de care o să am parte. Pentru bis-ul la „Tre să spun”, Dana a invitat pe scenă 4, 5 persoane din public și a încheiat show-ul într-un vibe energic. Din păcate, din cauza problemelor tehnice, nu am mai putut viziona în premieră videoclipul la piesa „16 ani” dar sper să îl putem vedea în curând.

Untitled

După concert, am așteptat-o pe Marijuana să ne facem poze, ne-am mulțumit reciproc și după o sesiune foto și câteva glumițe, aceasta a plecat în aplauzele celor care au venit să o susțină. Cu acest concert cât se poate de reușit, cea mai fidelă fată s-a relansat și a demonstrat înc-o dată ce poa’ să facă marijuana.

 

 

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress