Ghinga @ Fabrica de Pensule

vineri, 15 ianuarie, ora 19:00

Fabrica de Pensule

Sala Studio, etajul I

FdP-2015 10 05 Ghinga-0164web FdP-2015 10 05 Ghinga-0218web FdP-2015 10 05 Ghinga-0357web FdP-2015 10 05 Ghinga-0541web

La insistențele unei învățătoare din comuna Ilva Mică, județul Bistrița-Năsăud, poetul Dan Coman acceptă să facă o vizită la școala din localitate pentru o întâlnire cu elevii clasei a cincea, cărora să le vorbească despre poezie. Drumul din Bistrița până la Ilva cu o Dacie veche și primirea oaspetelui de către autorități, „așa cum se cuvine”, cu pâine, țuică și o masă îmbelșugată, amână considerabil momentul întâlnirii cu cei mici. Ajuns într-un final în sala de clasă, poetul se află pus în fața unei surprize: o serbare organizată ca la carte în cinstea poeziei contemporane românești. Nemulțumirea sătenilor crește odată cu uimirea poetului, ducând către un final care sfidează granițele realității.
O relatare intimă, personală, din perspectiva poetului contemporan, despre întâlnirea poeziei de azi cu valorile și tradițiile neamului.

GHINGA – adaptare scenică de Oana Hodade și Valeriu A. Cuc după „O întâlnire cu cititorii” de Dan Coman
regia: Valentina Gabor, Leta Popescu, Andrada Lazăr
cu: Doru Taloș, Cristina Bodnărescu, Cătălin Filip, Oana Mardare, Alex Tatu, Boglarka Veligdan, Cristian Vincze și Alin Popan
și copiii: Vlad Morar, Maya Kovacs, Mayanna Bartalus, David Chiorean, Mira Naiba, Darie Naiba, Aprilia Pogăcean, Elize Guțan Florian, Ana Petriș, Patricia Șerbănescu, Petra Purja
muzica: Răzvan Krivach
scenografia: Brîndușa C. Bălan
lumini: Attila Almási

Producție a Asociației Reciproca în colaborare cu Fabrica de Pensule.

bilete: 15 lei/10 lei (cu reducere)
bilet+: 20 lei/12 lei (cu reducere)

eveniment facebook

–––––

Evenimentul face parte din proiectul Hotspot.art – Artă și Cultură Contemporană pentru Comunități, finanțat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României și derulat de Fabrica de Pensule.

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress