Festivalul Temps d’Images #8

temps d'images 8 poster 50x70cm curbeFestivalul Temps d’Images #8

7-14 noiembrie 2015, Cluj

Ce înseamnă să lucrezi în colective de artiști în care ideile reprezintă un bun comun, iar auctorialitatea individuală nu mai este vizibilă în sine? Cum gestionăm apartenența la un grup, solidaritatea și integrarea în raport cu nevoia păstrării propriei individualități și a propriei voci creative? Avem nevoie de un corp comun pentru a ne face vocea auzită, individual și colectiv? Sau avem nevoie de eroi, de personalități izolate care să ne reprezinte? A face corp comun și bunurile comune sînt ele o ficțiune? (Iulia Popovici)


Artistul asociat al acestei ediții a Festivalului Temps d’Images este Alexandra Pirici, care a fost invitată în festival să prezinte acțiunea continuă Instrumente delicate manipulate cu grijă (cu Mădălina Dan, Farid Fairuz, Manuel Pelmuș, Alexandra Pirici) și va susține un concert în Boiler Club, sub numele de Adda Kaleh, proiectul ei muzical care explorează o estetică sonoră și vizuală digitală, construită de mediul informațional contemporan.

Totodată, Alexandra Pirici ne-a recomandat o parte din programul discursiv și de expoziții a festivalului, incluzând performance-ul tactil pentru un singur spectator The Agency of Touch (Mădălina Dan), instalația Social Fiction (Prosper Center), prezentări și discuții cu Helen Hester, Nick Srnicek și Raluca Voinea, precum și un eveniment cu revista Corner. Fotbal + societate.


Festivalul Temps d’Images include, pe lângă programul din jurul temei Corp Comun, trei zile de Platforma Independentă de Artele Spectacolului (12 – 14 noiembrie). Platforma este un eveniment dedicat în fiecare an creatorilor independenți din domeniul teatrului, dansului și al performance-ului din România și prezintă anul acesta 10 spectacole și performance-uri ale artiștilor români.


PROGRAM

BILETE

mai multe detalii

facebook

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2021 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress