Top 5 breakup songs of 2015

bjork-black-lake-video

E doar sfârșit de octombrie dar deja avem un mini-top, ca se ne facem încălzirea pentru Top Slicker 2015. Anul ăsta, poate și din cauză că am cam renunțat la Friday, I’m in Love și nu am fost biasată spre pozitiv, mi-au atras atenția câteva piese care au ca temă centrală despărțirea. Vă avertizez că urmează un playlist care s-ar putea să scoată la suprafață partea voastră întunecată și sa declanșeze emoții mai greu de tolerat, așa că pregătiți-vă sufletește și… fie-vă despărțirea ușoară!

5. Mac DeMarco – Without Me

Pe albumul Another One, Mac DeMarco trăiește drama despărțirii, cu câteva din etapele ei tipice – îndoială, dezamăgire, acceptare – și o face într-un mod inocent și simpatic. Adolescentin chiar, aș zice. Cu piesa Without Me, acesta se resemnează, raționalizează despărțirea și încearcă să fie un băiat bun. Sound-ul e unul aerisit, minimalist și plăcut, numai bun pentru relaxare după o relație lungă și consumatoare de resurse.

4. Lana Del Rey – The Blackest Day

Încă nu m-am decis ce sentimente am față de Honeymoon dar piesa aceasta e pe lista cu părți bune ale albumului. The Blackest Day e o metaforă pentru perioada post-breakup când numai Billie Holiday poate exprima ceea ce simți. Dar în ciuda faptului că “it’s not simple, it’s trigonometry” și Lana se descurcă destul de bine să facă asta, exprimând prin această baladă durerea aia… știți voi. I-aș spune Lanei: „fată dragă, nu fi tristă”, însă așa și-ar pierde tot farmecul. Deci să fim puțin sadici și să ne bucurăm de suferința ei.

3. Emile Hayne – Nobody Believes You (feat. Andrew Wyatt & Colin Blunstoe)

Numele lui Emile Hayne s-ar putea să nu vă fie prea cunoscut dar el e nenea care a produs majoritatea pieselor de pe Born to Die al mai sus menționatei Lana Del Rey, vreo patru piese de pe LP1, albumul super-apreciatei FKA twigs și a mai colaborat cu o grămadă de artiști. Ei bine, anul ăsta și-a strâns toți prietenii și a scos primul album propriu care e mai degrabă o colecție de radio-friendly songs despre despărțire. Dintre acestea, diss-songul Nobody Believes You e delicios. Are versuri amuzante, o structură clasică, repetitivă, e ușor de digerat (poate prea ușor) și-l reînvie pe Zombie-ul Colin Blunstone. Acesta, alături de Andrew Wyatt de la Miike Snow dă piesei o alură veselă, armonioasă, în ciuda mesajului răutăcios. Un cântec de răzbunare perfect.

emile

2. Björk – Black Lake

Vulnicura, albumul prin care Bjork își vindecă rănile după o relație eșuată, va fi pe primele locuri în topul albumelor din 2015. Și pe bună dreptate, este un album impecabil. Black Lake e piesa care împarte Vulnicura în două: înainte și după despărțire. 10 minute asistăm la ruptură, ruptura definitivă, când toate regretele, frustrările, emoțiile ies la suprafață pe beat-uri care cresc în intensitate și devin din ce în ce mai copleșitoare. Bjork avea nevoie de closure și l-a avut cu această piesă sfâșietoare, plină de afectivitate, genială.

1. Peaches – Free Drink Ticket

Peaches a revenit după 6 ani cu albumul Rub, pe care-l recomand cu căldură tuturor pudicilor. Free Drink Ticket consider că e cea mai sinceră, angry, explicită, right-in-your-face piesă de despărțire de la „Fuck you, Lucy” a lui Atmosphere încoace. Versurile rostite apăsat se derulează pe un fundal electro-hip-hop-ish și transmit o furie atât de intensă încât tragem concluzia că Peaches a fost rănită rău de tot de a putut compune așa ceva. Oricum, o piesă din asta violentă e foarte binevenită când simți nevoia să te descarci de toți demonii acumulați de-a lungul unei relații toxice.

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2021 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress