Ghinga | Linia de Producție @ Fabrica de Pensule

DSC_8716

duminică, 4 octombrie, ora 19.00

Fabrica de Pensule, Sala Studio

 

La insistențele unei învățătoare din comuna Ilva Mică, județul Bistrița-Năsăud, poetul Dan Coman acceptă să facă o vizită la școala din localitate pentru o întâlnire cu elevii clasei a cincea, cărora să le vorbească despre poezie. Drumul din Bistrița până la Ilva cu o Dacie veche și primirea oaspetelui de către autorități, „așa cum se cuvine”, cu pâine, țuică și o masă îmbelșugată, amână considerabil momentul întâlnirii cu cei mici. Ajuns într-un final în sala de clasă, poetul se află pus în fața unei surprize: o serbare organizată ca la carte în cinstea poeziei contemporane românești. Nemulțumirea sătenilor crește odată cu uimirea poetului, ducând către un final care sfidează granițele realității.
O relatare intimă, personală, din perspectiva poetului contemporan, despre întâlnirea poeziei de azi cu valorile și tradițiile neamului.

GHINGA – adaptare scenică de Oana Hodade și Valeriu A. Cuc după „O întâlnire cu cititorii” de Dan Coman

regia: Valentina Gabor, Leta Popescu, Andrada Lazăr

cu: Doru Taloș, Cristina Bodnărescu, Cătălin Filip, Oana Mardare, Alex Tatu, Boglarka Veligdan, Cristian Vincze și Eugen Nicoară
și copiii: Vlad Morar, Maya Kovacs, Mayanna Bartalus, David Chiorean, Mira Naiba, Darie Naiba, Aprilia Pogacean, Elize Guțan Florian, Ana Petriș

muzica: Răzvan Krivach
scenografia: Brîndușa C. Bălan
lumini: Attila Almási

Producție a Asociației Reciproca în colaborare cu Fabrica de Pensule.

bilete: 15 lei/10 lei (cu reducere)
bilet+: 20 lei/12 lei (cu reducere)

event FB

rezervări


Evenimentul face parte din proiectul Hotspot.art – Artă și Cultură Contemporană pentru Comunități, finanțat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României și derulat de Fabrica de Pensule.

FacebookGoogle+Twitter

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2019 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress