Atelier de dans contemporan condus de Sergiu Matiș

sergiu matis

Atelier de dans contemporan condus de Sergiu Matiș

16-18 mai, Fabrica de Pensule, sala RAP

Despre atelier:

În acest atelier vreau să propun o modalitate de a genera mișcare pe care o numesc Visible Thinking Body / Gândirea Vizibilă în Corp.
Această practică are la bază întrebarea cum poate fi următoarea mișcare vizibilă si lizibilă, nu doar în raport cu așteptările privitorului, dar și pentru performerul însuși, în procesul de mișcare și gândire.
Începând cu noțiuni de mișcare și aliniere a corpului ce își au originea în tehnica Klein, cursul urmărește explorarea unor strategii de a gândi corpul în mișcare.
Ce fel de dans este posibil într-un prezent supraîncarcat de informație și îngreunat de fantasmele trecutului? Influențat de gândirea perversă a timpului prezent, dansul acesta își propune să învețe groove-uri de la tehnologie: camera de filmat, tehnici de editare video, animație, gif-uri, toate traduse în realitatea corpului. Dinamicile cotidianului contaminează corpul și îl acoperă într-o realitate anorganică.
Atelierul este o încercare de a ne reaminti prin dans că suntem încă în posesia unui corp, iar mișcarea poate provoca plăcere.

Sergiu Matiș

_______________________________________

Programul atelierului:
16 mai – 12.00 – 15.00
17 mai – 12.00 – 15.00
18 mai – 19.00 – 22.00

Taxa de înscriere: 50 lei.
înscrieri: https://goo.gl/YHMFlH

_______________________________________
Născut în Cluj-Napoca, România, Sergiu Matiș a studiat dans la Liceul de Coregrafie din orașul său natal (1991-2000), iar apoi la Academia de Dans din Mannheim, în calitate de bursier al Fundației de dans Birgit Keil. Și-a început parcursul profesional la Tanztheater Nürnberg, unde a colaborat, printre alții, cu Daniela Kurz, Stijn Celis, Jo Strømgren, Catherine Guerin, Rodolfo Leoni, Russell Maliphant, Lionel Hoche, Jo Kanamori, Rui Horta, Javier de Frutos, Andre Gingras și cu Jorma Elo. Din 2008, Sergiu Matiș trăiește la Berlin, unde a colaborat, printre alții, cu Colette Sadler-Stammer Productions, Yossi Berg, Oded Graf, Philip Bergmann, Daniel Kok și Jeeae Lim și cu Sasha Waltz & Guests. În februarie 2014 a absolvit masteratul de dans Solo-Dance-Authership la HZT / UdK Berlin și a fost bursier al Fundației Studienstiftung des deutschen Volkes (German National Academic Foundation).

În calitate de coregraf, a colaborat la realizarea mai multor producții de teatru cu regizori precum Jonas Knecht, Kay Dietrich, Thomas Sutter. A condus workshop-uri și clase de formare în dans la Tanzfabrik Berlin, HZT / UdK Berlin, eXplore Dance Festival București, în cadrul programului educațional „Carmen” al Filarmonicii din Berlin, precum și în cadrul companiei Sasha Waltz & Guests, al competiției
Seoul International Dance Wettbewerb, la Nihon University College of Art-Tokyo și la Miyako Kato Tanz Raum Tokio.

Printre creațiile proprii se numără: Human Nature (2001 – Academia de dans din Mannheim), 89.Grenzenlos (2005 – Teatrul de Stat din Nürnberg), Ending-dong (2008 – Teatrul de Stat din Nürnberg). Piesa sa „doom room”, creată în timpul mai multor rezidențe la Radialsystem/Berlin,
Kinitiras Studio/Atena și Laborgras/Berlin, a avut premiera în cadrul Herbstfestival 2011, organizat de Tanzfabrik Berlin, și a fost prezentată la București în festivalul eXplore dance festival.

Spectacolul „Duet“, produs în 2011 de festivalul Moving Romania la compania fabrik din Potsdam, a fost prezentat în cadrul festivalurilor FEST-FDR Timișoara, dance.movement.theatre Gheorgheni, National Dance Festival Bukarest, pe scena teatrului HAU Hebbel am Ufer Berlin și în cadrul Antistatic Festival Sofia.
„speech“ a fost un proiect de cercetare bazat pe text și mișcare, realizat între 16 februarie și 16 martie în timpul rezidenței artistice E-motional la DanceHouse Dublin, în Irlanda, și la Academia Irish World Academy of Music and Dance a Universității Limerick.
„Monolog“ a fost prezentat în cadrul seriei de piese scurte Ada Studios din festivalul Tanznacht 2012.

„Keep It Real“, lucrarea de diplomă realizată în 2013 în cadrul masteratului Solo-Dance-Authership la HZT Hochschulübergreifendes Zentrum Tanz din Berlin, a fost prezentată în 2013 la eXplore dance festival în București, urmând a fi programată în primăvara anului 2015 la Radialsystem în Berlin, iar în noiembrie 2015 la Tanzhaus NRW în Düsseldorf.

“Fake – the real deal” a fost prezentat la Tanznacht Berlin 2014. “Petrushka” este un spectacol de dans coprodus de Postremise Chur, Elvetia 2014. “Explicit Content” a fost prezentat în 2015 la Tanzfabrik /Uferstudios Berlin.

_______________________________________
Evenimentul face parte din proiectul Hotspot.art – Artă și Cultură Contemporană pentru Comunități, finanțat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României și derulat de Fabrica de Pensule.

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2021 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress