…After All @ Fabrica de Pensule

after all

…After All

miercuri 29 aprilie, ora 20:00, Sala Studio

Concept: Vava Ştefănescu
Cu: Carmen Coţofană
Scenografie: Adrian Damian
Costume: Paul Dunca
Video: Irina Stelea
Producţie Asociația Colectiv A în cadrul Festivalului Temps d‘Images
Coproducători: Zamek Ujazdowski (Polonia), Centrul Naţional al Dansului Bucureşti


 

Corpul [meu] tinde sa fie o arhivă; o arhivă virtuală.
Ce faci cu toate lucrurile astea adunate aici? La un moment dat îți vine să te scuturi de ele dar nu poți să le arunci. O schimbare ar fi binevenită.

Se ia un alt corp; i se deschid supapele; se selecționează deșeurile arhivate; se pun deoparte lucrurile reciclabile; se observă că au ramas foarte puține; acestea se așează cu grijă în diferite părți din noul corp (având o oarecare vârsta, ele sunt fragile); se pun deoparte visele; doar puține [din ele] se vor dezvolta; se aruncă la întâmplare în noul corp; se așteaptă puțin; dacă nu se întâmplă nimic, este recomandată un pic de răbdare; între timp se aleg accesoriile; când totul va fi gata, vom adauga noului corp accesoriile; dacă acesta le rejectează nu vă speriați, este un efect normal, cu unele se va obișnui și le va păstra, altele vor deveni invizibile; când totul este gata priviți cu atenție; găsiti o ramă potrivită la anticariat – e foarte importantă; puneți rezultatul în rama și deschideți televizorul: veți urmări un desen animat care vă place.


Vava Ştefănescu este coregraf şi dansator, trăieşte şi lucrează în România. În 1994 absolvă U.N.A.T.C Bucureşti – secţia de creaţie coregrafică. În 2004 obţine masterul în Cooperare Artistică Internaţională la Paris 8 – URF Arts, Franţa. În prezent este director artistic al Centrului Naţional al Dansului Bucureşti.

A beneficiat de burse de studii, rezidenţe de creaţie, ateliere internaţionale („crossing boundaries / crossing cultures” – Hamburg 1998, Main d’oeuvre / Paris 2002). A creat spectacolele proprii din care amintim pe cele mai recente: „Solo on line”, Teatrul Naţional Cluj (2004), Ghetto blaster, Teatrul Masca Bucureşti (2008), „O vară fierbinte pe Iza”, scenariu Mihai Măniuţiu, Teatrul Naţional Cluj (2007), „Trei dansuri de Beckett” – Teatrul Figura Gheorgheni, Cvartet pentru o lavalieră – instalaţie coregrafică (2008).
Semnează coregrafii pentru teatru în care se regăseşte deseori ca interpret: „Julieta” de Viski András regia lui Mihai Măniuţiu, „Cîntarea Cîntărilor” în regia lui Mihai Măniuţiu – Teatrul Maghiar Cluj 2007, „Uitarea” de G.Banu, regia M.Măniuţiu, coregrafiat împreună cu Sylvain Groud (Franţa), „Pescuitorii de perle”, „16 lecţii despre dezastrele amorului carnal”, „Odihna”de George Banu, regia M.Măniuţiu, 2007.
Spectacolele sale au fost prezentate pe scene şi în festivaluri importante din Europa şi SUA.

Înfiinţează şi conduce (1999 – 2003) Centrul Multi Art Dans (MAD) – o instituţie neguvernamentală, destinată dansului contemporan ce are la bază un tip de management „pe orizontală”, cu un plan de auto finanţare. Datorită acestui tip de organizare s-au putut realiza şi promova creaţii noi prezentate în stagiuni permanente, numeroase reprezentaţii interdisciplinare, au avut loc stagii de dans contemporan susţinute de artişti români sau din străinătate, s-au dezvoltat o serie de programe de acţiune culturală. Toate aceste acţiuni şi activităţi ale Centrului MAD au avut un impact deosebit asupra publicului şi au contribuit la crearea unei bune vizibităţi a dansului contemporan în România şi străinătate, oferind în acelaşi timp artiştilor un minim de confort de creaţie. Membri fondatori / echipa managerială Centrul MAD: Andreea Mincic, Mihai Mihalcea.
Între 1994 – 2001 Vava Ştefănescu este profesor de dans contemporan la Liceul de coregrafie din Bucureşti şi asistent universitar la UNATC. Ca activitate pedagogică independentă susţine şi în prezent ateliere de compoziţie coregrafică sau interdisciplinară şi ateliere de dans contemporan în cadrul mai multor festivaluri, rezidenţe de creaţie su în cadru universitar internaţional. (UBB Cluj, IconArts, Cisnădie-2008, Irvine University 2009)

Bilete: 15 lei întreg / 10 lei cu reducere


Evenimentul face parte din proiectul Hotspot.art – Artă și Cultură Contemporană pentru Comunități, finanțat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României și derulat de Fabrica de Pensule.

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2021 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress