w w w . o r g @ Fabrica de Pensule

banner

 

 

w w w . o r g este un performance realizat de kata bodoki-halmen și Nóra Csoma în cadrul programului de rezidențe RAP, organizat de Centrul Național al Dansului București și Asociația Colectiv A. După producția performance-ului sub mentoratul lui Farid Fairuz, în cadrul programului de rezidențe, kata și Nóra au continuat să joace spectacolul în diferite apartamente ale prietenilor sau cunoscuților din Cluj, tot timpul cu public redus, în atmosfera intimă a spațiului privat.
După formula de performance de apartament, w w w . o r g experimentează un nou format, în spațiul Sălii Studio de la Fabrica de Pensule. Publicul este invitat să intre în experiența acestei cam-girl în timp real, într-o instalație performativă în care poate intra și din care poate ieși în orice moment pe parcursul a celor 3 ore.

Dacă ați mai văzut spectacolul în formula inițială sau dacă îndrăzniți pentru prima oară să intrați în spațiul lui Jessey, sperăm ca detaliile de mai jos să fie un teaser pentru a vă stârni curiozitatea.

Prețul biletelor este 15 lei, respectiv 10 lei cu reducere pentru elevi, studenți, pensionari. Rezervări se pot face direct la acest link.

________________________________________________________________________________________
Fă cunoștință cu Jessey, 156 cm înălțime, 55-60 kg, caucaziană, păr maro scurt, ochi căprui. O persoană atrăgătoare cu tatuaje și piercinguri, care abia așteaptă să te cunoască. Caracterul ei jucăuș vine din copilăria ei fericită unde deja a avut diferite interacțiuni sexuale. Jessey o să-ți satisfacă toate nevoile, dorințele și visele indiferent dacă ești bărbat sau femeie.

O să-ți dăruiască un show despre/pentru tine. Un performance site-specific. Un performance web-site specific. O speci-ficțiune. O acțiune conform spațiului. Un loc unde dorințele tale cele mai adânci devin palpabile.

________________________________________________________________________________________
Oana Stoica despre performance:

‘Experimentele performative sînt puţine, iar dintre ele, doar cîteva cercetează teritoriile extreme. Pe acest pămînt necunoscut a pătruns Kata Bodoki-Halmen, artista care uimea anul trecut în Parallel alături de Lucia Mărneanu şi care contraria prin trecutul ei, cu studii în alte domenii decît actoria. […]

Spectacolul se configurează în jurul mai multor teme, dintre care cea mai puternică vizează femeia ca obiect de consum: erotizarea imaginii feminine şi transformarea în marfă a corpului. Spectacolul refuză militantismul, evitînd verdictele sociale şi acuzele politice explicite, se opreşte într-o zonă expozitivă conceptual, care conţine însă o bombă ascunsă.[…]

Performance-ul mizează pe explorarea totală a corpului uman şi pe expunerea ostentivă a elementelor interzise sau inacceptabile, de la vagin la excremente. Reimaginarea identităţii – transformarea în cam girl – necesită purtarea unor măşti sociale, de aceea personajul este eminamente ludic, vinde ficţiuni. În acest teritoriu virtual ficţional, Jessey prestează, de fapt, muncă erotică, dar îşi extinde expunerea dincolo de sexualitate, inclusiv asupra memoriei.

Kata Bodoki-Halmen oferă un tip de performativitate specială, radicală uneori, ce poate incita, oripila şi debusola în aceeaşi măsură. Absolut imprevizibilă, Kata este o artistă de urmărit.’

(Oana Stoica, Dilema Veche: Terra incognita- radicalismul performativ)

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress