Focus Atelier, un maraton de ateliere și dezbateri

focus atelierÎNCEPE ATELIERUL DE TEATRU POLITIC DIN FOCUS ATELIER !

Focus Atelier, un maraton de ateliere și dezbateri ce chestionează dinamica artă-societate prin practică și dialog

Marți, 10 martie 2015, Reciproca lansează în cadrul proiectului Focus Atelier  wokshop-ul „Tehnici și medode abordate în teatrul politic” coordonat de David Schwartz. Acesta se va desfășura la spațiul Reactor de creație și experiment și se va sfârși pe 20 martie, ora 16:00 cu o dezbatere pe tema artei politice. Tot atunci va fi prezentată și Gazeta de Artă Politică. La ora 19:00, la invitația Reactor-ului, publicul clujean este așteptat la spectacolul „Capete înfierbântate” cu Alexandru Potocean, text Mihaela Michailov, regia David Schwartz. Spectacol echipei de la București este unul din cele pe care le putem vedea în spațiul de pe Petofi Sandor nr. 4 în weekend-ul aniversar din cadrul REACTIVAREA. 

 

Primul atelier din cadrul FOCUS ATELIER  a început pe 2 martie 2015, la Bastionul Croitorilor.  Vlad Petri, coordonatorul atelierului „Video social: implicare civică, activism, metode alternative de discurs în filmul documentar” lucrează în continuare cu cei 15 participanți. Atelierul va lua sfârșit pe 10 martie cu o dezbatere deschisă pe tema jurnalismului cetățenesc, a noilor media și a modelelor alternative de discurs. Toți cei interesați de acest domeniu sunt așteptați pe 10 martie la ora 19:00 la Bastionul Croitorilor, Strada Baba Novac.

Următoarea activitate din cadrul Focus Atelier a fost dezbaterea „Intervenția urbană și peisajul urban contemporan”, ce a avut loc joi, 5 martie, ora 17:00 în Sala Studio a Fabricii de Pensule. Dezbaterea în care au fost prezentate și activitățile Monotremu-lui  a fost  moderată de Szakáts István și a deschis atelierul „Prezență pe domeniul public” lansat pe 6 martie.

Șapte artiști din România și din străinătate vor susțin ateliere și dezbateri pe toată durata lunii martie. Înscrierile pentru ultimul atelier continuă! Accesul la toate atelierele și dezbaterile este gratuit! Participarea la ateliere presupune însă o selecție prealabilă!

Data limită până la care cei interesați se pot înscrie la workshop-urile „The Alternative Actors Workshop Series” (Teatru Forum, Deconstrucția Identității, Teatru Sport) este 17 martie! Atelierele sunt  coordonate de George Wielgus, Kurt Murray și Iulia Benze de la Reboot the Roots (UK).

(detalii despre înscrieri găsiți aici: https://focusatelier.wordpress.com/cum-te-poti-inscrie/ )

Calendarul Focus Atelier:

ATELIERE

  • 2 martie – 10 martie – „Video social: implicare civică, activism, metode alternative de discurs în filmul documentar”, atelier coordonat de Vlad Petri – Bastionul Croitorilor
  • 6 martie – 8 martie – „Prezență pe domeniul public”, coordonat de Monotremu – UAD, Clădirea Roșie (Mărăști)
  • 10 martie – 20 martie – „Tehnici și medode abordate în teatrul politic”, atelier coordonat de David Schwartz – REACTOR
  • 20 martie – 31 martie – „The Alternative Actors Workshop Series” (Teatru Forum, Deconstrucția Identității, Teatru Sport), ateliere coordonate de George Wielgus, Kurt Murray și Iulia Benze (Reboot the Roots – UK) – Fabrica de Pensule

 

DEZBATERI:

5 martie, ora 17:00, Fabrica de Pensule, Sala Studio

Intervenție urbană și peisajul urban contemporan

10 martie, ora 19:00, Bastionul Croitorilor

Jurnalism cetățenesc, noile media și metode alternative de discurs

20 martie, ora 16:00, REACTOR de creație și experiment

Arta politică și prezentarea Gazetei de Artă Politică

31 martie, ora 19:00, Fabrica de Pensule

Teatrul Oprimaților și impactul practicilor teatrale în comunitate

 

EVENIMENTE:

 

20 martie, ora 19:00 – REACTOR de creație și experiment – cu intrare

Capete înfierbântate cu Alexandru Potocean, text Mihaela Michailov, regia David Schwartz

(spectacol invitat de Reactor în cadrul REACTIVAREA)

28 martie, ora 17:00 – La Terenuri (Spațiu Comun Mănăștur) – acces gratuit

Remember doctor Bubble: The Bubble Magician – spectacol interactiv pentru copii, în aer liber

30 martie, ora 20:00 – REACTOR de creație și experiment – acces liber

Total Shambles – Prezentare de carte, performance și Q&A susținute de George Wielgus

 

De ce Focus Atelier?

Ne propunem ca generând aceste întâlniri să participăm la dezvoltarea profesională a tinerilor care studiază în aceste domenii, să îmbunătăţim experienţa artiştilor care deja exploatează astfel de ramuri şi să extindem circuitul artist producătorpublic consumator, adăugând un element pe care o parte din aceste practici artistice îl revendică, anume pe cel de public creator, public artist, spect-actor.

Focus Atelier e un demers spre democratizarea artei care vizează aducerea practicii artistice la dispoziţia oricărui cetăţean interesat.

 

Parteneri: British Council, Fondul ONG, EEA GRANTS, Federația Share, Institutul Cultural Român, Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, Turnul Croitorilor, Fabrica de Pensule, REACTOR de creație și experiment, GroundFloor Group, Colectiv A, La Terenuri (Spațiu Comun Mănăștur), Universitatea Babeș-Bolyai, Univeristatea de Arte și Design, Facultatea de Teatru și Televiziune, Reboot The Roots, Creștem Idei, B4FILM, SERVUS! Cluj-Napoca, Tramvay Caffe Bistro, Daily Shot.

Parteneri media: Radio România Cluj, Transilvania Reporter, Slicker.ro, Eliberart, cluj.info, ArtAct Magazine.

RECIPROCA e un ONG cultural înființat în 2014 care are ca scop dezvoltarea climatului cultural și creșterea responsabilității sociale prin stimularea și dezvoltarea mijloacelor de educație non-formală pentru tineri; producerea de spectacole și materiale audio-vizuale; contribuția la dezvoltarea numărului consumatorilor de cultură; susținerea implicării tinerilor în activități socio-culturale; promovarea identității culturale locale și poziționarea acesteia în contextul european și internațional.

 

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress