Apel proiecte: COM’ON Cluj-Napoca

FACEBOOKCOVER-700x259

 

10498213_10200358276557453_3010294682559164613_o
Etapele înscrierii proiectului tău

Bugetarea participativă (BP) își propune implicarea cetățenilor într-un proces democratic de deliberare și decizie pentru stabilirea modalității optime de cheltuire a (unei părți a) bugetului public.

Scopul acestui proiect este derularea unui proces de bugetare participativă bazat pe implicarea tinerilor. Pe baza rezultatelor obţinute, Municipiul Cluj-Napoca va finanța implementarea unor proiecte în cadrul programului Cluj-Napoca 2015, Capitala Europeană a Tineretului. Obiectivul strategic este crearea unui portofoliu de 250 de proiecte propuse de către tineri și adresate comunității locale, proiecte care vor contribui la participarea activă a locuitorilor în viața comunității, se vor derula în spații publice și comunitare și vor asigura accesul liber fără o barieră financiară (bilet). Bugetul total al activităţilor culturale, educative, sportive, civice etc. preconizate a se realiza va fi de aproximativ 500.000 lei.

“COM’ON Cluj-Napoca” este denumirea aleasă pentru această inițiativă. COM’ON dorește să transmită spiritul acestui proiect, faptul că este un proiect al întregii comunități, dar conține și un îndemn des folosit în limba engleză, un fel de HAIDE, care îndeamnă la o participare.

Acest proiect este, totodată, un test pentru tinerii clujeni, deoarece își asumă derularea unui proces participativ prin care ei pot propune şi pot stabili o serie de priorităţi.

Iniţiatorii consideră că mobilizarea ce s-a manifestat cu ocazia candidaturii pentru titlul de Capitală Europeană a Tineretului dovedește faptul că există o și mai mare forță neexploatată în cadrul comunității clujene.

Proiectul propus de Grupul PONT în parteneriat cu Federația SHARE Cluj-Napoca și cu Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca are titlul de Buget Participativ de Tineret în Cluj 2015, Capitala Europeană a Tineretului. Proiectul beneficiază de sprijinul financiar al Mecanismului Spațiului Economic European 2009-2014 prin Fondul ONG, Componenta IMPLICARE.

Regulamentul participării în COM’ON Cluj-Napoca poate fi accesat aici.

Regulament_Com-On_ClujNapoca_2015

Iată și un mic desen animat despre proiect.

 

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2021 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress