TEMPS D’IMAGES 2014 – Ce ne hrănește?

unnamed

TEMPS D’IMAGES 2014 – Ce ne hrănește?
6 – 16 noiembrie 2014, Cluj
www.tempsdimages.ro

Anul trecut am vorbit despre solidaritate, acum doi ani am încercat să ne imaginăm viitorul. Festivalul TEMPS D’IMAGES aduce pe masă o întrebare care ne frământă și care devine tot mai stringentă azi: Ce ne hrănește?

Festivalul a ajuns la cea de-a 7-a ediție. Anul acesta, continuăm demersul de a prezenta interacțiunea dintre dans, teatru și video pe scena contemporană de artele spectacolului. TEMPS D’IMAGES e locul unde chestionăm și dezbatem teme care pornesc din cotidian și ajung pe scenă, este locul unde imaginea timpului nostru este subiect de reflecție ghidată pe marginea unor subiecte pe care le considerăm relevante și pe care le recunoaștem constant în jurul nostru.

Informaţii suplimentare
www.tempsdimages.ro
facebook.com/TempsDImagesCluj
presa@colectiva.ro

_____________________________
Tema festivalului în 2014 – Ce ne hrănește?

Ce ne hrănește? este întrebarea de la care pornim în dezvoltarea tematicii pentru ediția din 2014, în care încercăm să articulăm nevoile societății contemporane creând un context artistic în care acestea devin vizibile și sunt dezbătute. În 2014 vorbim despre diferite motivații care ne fac să mergem mai departe, dându-ne impulsul de a găsi soluții creative la probleme (g)locale. Lansăm artiștilor și publicului festivalului întrebări diverse – Ce ne hrănește fizic și ce ne hrănește spiritual, cine sunt cei care produc hrana noastră și care sunt problemele pe care le putem formula în jurul acestei teme? Credem că pentru subiecte atât de complexe nu există răspunsuri unice și invităm publicul să le formulăm împreună.

_____________________________
Gianina Cărbunariu – artist asociat al festivalului

Una dintre noutățile acestui an este invitația pe care am lansat-o Gianinei Cărbunariu ca artist asociat al festivalului. Regizor și dramaturg, Gianina Cărbunariu este cunoscută în România pentru spectacolele ei curajoase și lucide, care abordează teme fierbinți ale vieții sociale. Parte din programul festivalului, cel mai recent spectacol al ei – De vânzare (11 noiembrie, Teatrul Maghiar de Stat) vorbește despre fenomenul acaparării de teren din România și formulează câteva întrebări importante pentru societatea românească – Cum arată țăranul român în anul 2014? În ce este silit să se transforme țăranul român în contextul unei noi ordini mondiale? Ce se vinde și ce se cumpără de fapt? Cine ne hrănește, cu ce ne hrănește și cu ce preț? Împreună cu Gianina Cărbunariu, propunem publicului și o serie de evenimente conexe pe teme abordate în activitatea ei.

_____________________________
Evenimentele festivalului: spectacole (teatru, dans și performance), expoziții, ateliere, prezentări și dezbateri, film

Componentele diverse ale festivalului își propun să contureze imaginea timpului nostru așa cum se vede din perspectiva creatorilor contemporani.
Spectacolele de teatru, dans contemporan și performance vin în acest an din România, Moldova, Serbia, Polonia și Belgia. Vom avea 18 spectacole de teatru și dans contemporan și ne vom întâlni în festival cu creatorii lor.
Prezentările și dezbaterile din cadrul festivalului vor oferi ocazia publicului să descopere artiștii din spatele spectacolelor prezentate sau să se întâlnească cu invitați care declinează din punct de vedere social, politic sau artistic tema hranei.
Trei ateliere intensive vor avea loc pe parcursul festivalului: un atelier un atelier de gândire critică, un atelier de intermediere culturală și dezvoltarea publicului și un atelier interdisciplinar.
Festivalul prezintă publicului și o expoziție cu lucrări video ale artistului Ciprian Mureșan și 9 proiecții de film – printre care filmul Pașaport de Germania, regizat de Răzvan Georgescu, prezentat în premieră la Cluj în cadrul Temps d’Images, în data de 12 noiembrie 2014.

_____________________________
Spaţiile în care se desfășoară festivalul sunt: Fabrica de Pensule, Sala Radio, Teatrul Maghiar de Stat, Casa Tranzit, Reactor de creație și experiment, ZUG.zone, Cinema Victoria, Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comuncării, Cafeneaua La Cizmărie, Liceul Mihai Eminescu, Piața Flora, Piața Hermes

Info point și bar oficial: The Soviet

Biletele se pot cumpăra online prin Biletmaster.ro şi se pot achiziționa și cu 1 oră înainte de începerea spectacolelor de la locație.

Producător: Colectiv A
Proiect iniţiat de: Canalul de Televiziune Arte

Proiect cultural finanţat de: Administraţia Fondului Cultural Naţional
Partener strategic: Centrul Național al Dansului București
Proiect susţinut de: Primăria şi Consiliul Local Cluj-Napoca

Parteneri: Institutul Cultural Român, Institutul Polonez Bucureşti, Goethe Zentrum Cluj, EEPAP, Fabrica de Pensule, Casa Tranzit, Cinema Victoria, Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comuncării, Casa de Cultură a Studenților, Reactor de creaţie şi experiment, Cafeneaua La Cizmărie, ZUG.zone, ExtraArt, Biletmaster.ro, Liceul Teoretic Mihai Eminescu Cluj.
Sponsori: BenQ, Passion Products

Partener media principal: Radio Cluj
Parteneri Media: TVR Cluj, Radio RFI, Zile şi Nopţi, Observator Cultural, Decât o Revistă, Think Outside the Box, Scena.ro, Zeppelin, Modernism, The Institute Magazine, Revista Bulevard, Transilvania Reporter, ArtAct Magazine, Veioza Arte, Liternet.ro, Transindex, Cluj.com, Cluj.info, Slicker.ro, Clujul Cultural, Cluj City App.

TEMPS D’IMAGES #7 | 6-16 nov 2014 | Ce ne hrănește? from Festival TEMPS D'IMAGES on Vimeo.

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2025 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress