INTRO:PERFORMANCE cu Alex Mirutziu@Fabrica de Pensule

1962374_10204330883103800_8518286568867235355_o

 


duminică, 19 octombrie 2014, ora 15.00 – 18.00
Sala Studio, etaj 1

__________________________________
INTRO:PERFORMANCE este a treia întâlnire dintr-o serie de discuții non-formale despre cadrul specific al artelor performative în context local și național, organizate în cadrul proiectului Linia de Producție al Fabricii de Pensule. Sunt invitați să participe toți cei interesați de producția de sens prin intermediul artelor performative, de raportul dintre materialitate și imaterialitate și de perspectiva unui artist profesionist asupra acestui mediu de expresie.

Întâlnirea de duminică, 19 octombrie 2014, va fi o ocazie de a participa activ la o prezentare susținută de Alex Mirutziu, cu tema Tactici, nu sisteme. Raționalizarea materialității în performance. Formatul întâlnirii va presupune o prezentare a artistului pornind de la practica lui și referințele teoretice pentru definirea acestei teme, iar publicul va avea ocazia să pună întrebări și să interacționeze pe baza ideilor formulate pe parcurs. În cadrul acestui lecture, ne propunem crearea unui cadru de reflecție și de dialog legate de tensiunea între ceea ce se arată și se produce și ceea ce rămâne în stadiul unor idei nematerializate: „Dorinta acerbă de a răspunde în prezent e un abuz moral în forma continuă. De cele mai multe ori producția unui raspuns / obiect / performance are un design deficitar, care aglomerează mediul, oricare ar fi el, și perturbă în loc să clarifice. Supra-producția ca răspuns nu mai reprezintă ceva de interes. Reflecția are nevoie de spațiu, nu de supra-solicitarea lui într-o formă materiala. A gândi și a parcurge o problematică chair și fără o manifestare fizică sau obiectuală reprezintă o abordare care poate să genereze un posibil progres.” (Alex Mirutziu)

__________________________________
Participarea este gratuită. Pentru detalii:
dianamarincu@yahoo.com, 0723 662 345

__________________________________
Alex Mirutziu (n.1981) se inspiră adesea din lecturi filosofice, și nu din arta vizuală, lucrările sale fiind intens provocatoare și erudite. Cercetarea lui Mirutziu include și momente de reculegere pentru gânduri care eșuează în a deveni artă. Expoziții personale (selecție): Each thought’s an instant ruin with a new disease, Galeria Sabot, Cluj (2013), What is the reality of never?, Lucie Fontaine Studio, IASPIS, Stockholm (2012), Time’s Own Insult, The Glass Factory, Emmaboda (2011), Pending Works and Scotopolitic Object, Rüdiger Schöttle Gallery, München (2011), Spending time in relation to usage (artist invitat Răzvan Sădean), Barbara Seiler Gallery, Zürich (2011). Expoziții de grup (selecție): A few grams of Red, Yellow, Blue, Centrul de Artă Contemporană Ujazdowski Castle, Varșovia (2014), European Travellers – Art from Cluj Today, Műcsarnok/Kunsthalle Budapesta (2012); Rearview Mirror, The Power Plant, Toronto / Art Gallery of Alberta, Edmonton (2011 / 2012).
www.alexmirutziu.com

__________________________________
Evenimentul face parte din seria Masterclass a proiectului Linia de Producție, proiect cultural derulat de Fabrica de Pensule și finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2022 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress