Friday, I’m in Love: Jack White

Jack-White

Bună ziua, dragii mei! Friday I’m in Love se află la o nouă ediţie la care vă invit cu căldură să participaţi. În ultimul timp, numele lui Jack White e pe buzele tuturor. Noul album al lui, numit Lazaretto, a dat naştere unor reacţii de toate felurile, White fiind ridicat în slăvi sau criticat, căci indiferenţa faţă de acest album nu este o variantă viabilă.

Pentru mine, Jack White este un personaj interesant, care ştie să se menţină în atenţia publicului şi o face atât prin muzica şi apariţiile lui cât şi prin poveşti controversate care ar putea fi fără nicio problemă subiecte pentru revista Click! (despărţirea de Meg, scandalul cu Dan Auerbach de la Black Keys, tot felul de declaraţii despre tot felul de colegi de breaslă). Dar trecând peste mândria hubristică ce-l caracterizează, important e că din punct de vedere muzical White nu lasă de dorit: „Lazaretto” e un album surprinzător, complex, explorativ şi e un bun candidat pentru topul celor mai bune albume ale anului 2014.

Piesa Just One Drink pe care v-o propun azi are nuanţe country-blues şi combină armonios chitara tăioasă, pianul agresiv şi el şi vioara melodioasă, tot mai prezentă în cântecele lui Jack White. Versurile sunt memorabile încă de la început ”You drink water, I drink gasoline/ One of us is happy, one of us is mean/ I love you, but honey, why don’t you love me?” Toată soluţia la acestă problemă stă, bineînţeles, în alcool, care e un mecanism de coping potrivit şi în cazul problemelor de cuplu. Tonul vesel al melodiei şi amăraciunea din versuri creează un contrast pe care nu poţi decât să îl îmbrăţişezi şi care te face, totuşi, să priveşti partea plină a paharului (de whisky?).

Nu ştiu despre voi, dar mie piesa asta îmi dă o puternică senzaţie de sete aşa că merg să beau just one drink, nu înainte însă de sfatul final: iubiţi-vă-ţi mulţi!

 

https://soundcloud.com/thirdmanrecords/just-one-drink

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2023 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress