Friday, I’m in Love: Dum Dum Girls

Dum-dum-girls-primavera-sound-2014

Bună ziua, dragilor! Azi e o zi specială, pe lângă că-i vineri, slicker.ro împlineşte 5 ani şi urmează să-l sărbătorim diseară la Casa Tiff. Până atunci, vă invit ca de obicei la Friday, I’m in Love. După o primă ascultare am fost destul de reticentă în privinţa ultimului album Dum Dum Girls, pe motivul că e prea radio-friendly, dar având în vedere că ascult alte chestii mult mai simple, am hotărât să îi mai dau o şansă. Foarte bine am făcut pentru că mi-am dat seama, reascultând, ca chiar dacă pe Too True găsim mai mult pop decât noise, acesta e unul rafinat şi bine lucrat.

Sound-ul piesei Rimbaud Eyes are nuanţe optzeciste, new wave, în timp ce versurile aduc tribut poetului Rimbaud, conţinând pasaje din Le Bateau ivre. Pe refren se repetă obsesiv versul “You got Rimbaud eyes” dar acest lucru nu este deranjant deloc. Aş putea să o ascult pe Dee Dee Penny cântând un singur vers din nou şi din nou şi nu m-aş plictisi niciodată. Coloratura emoţională a piesei pare una pozitivă, dar o procesare mai adâncă dezvăluie partea mai întunecată atât a acestei piese, cât şi a trupei Dum Dum Girls, în general. Luaţi ca exemplu versurile:„Every moon is atrocious, every sun bitter/ Sharp love has swollen me up”.

Dar vă las pe voi să descoperiţi în continuare ce se ascunde în ochii lui Rimbaud, şi vă urez şi astăzi: iubiţi-vă-ţi mulţi!

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2021 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress