Musical | Sweeney Todd

kamsz_sweeney_proba_bi-2235

În luna aprilie, Dragoş Galgoţiu a început repetiţiile la thrillerul muzical Sweeney Todd de Stephen Sondheim şi Hugh Wheeler. Premiera pe ţară a spectacolului va avea loc vineri, 16 mai, ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Maghiar de Stat Cluj. Următoarele spectacole sunt programate miercuri, 21 şi vineri, 30 mai, ora 19.00. Biletele pot fi achiziţionate de la casa de bilete a teatrului (tel.: 0264-593468), zilnic între orele 10.00-13.00 şi 16.30-18.30 sau online de pe site-ul www.biletmaster.ro.

Prima reprezentaţie cu piesa Sweeney Todd a avut loc pe Broadway, în anul 1979, în regia lui Harold Prince. În acelaşi an, spectacolul a câştigat premiul Tony pentru cel mai bun musical, considerat echivalentul premiului Oscar pentru teatru. În 2007, a fost adaptat pentru marele ecran de către Tim Burton, avându-l ca protagonist pe Johnny Depp.

Piesa spune povestea bărbierului Benjamin Barker care se întoarce la Londra după un an de rătăciri prin lume. Ajuns în oraş, află că soţia i-a murit iar fiica se află în custodia celui mai mare duşman al său, judecătorul Turpin, cel din cauza căruia a trebuit să plece din oraş. Hotărât să se răzbune, se asociază cu Mrs. Lovett plăcintăreasa şi îşi redeschide vechiul salon de frizerie sub numele de Sweeeney Todd. Împreună vor intra într-un cerc vicios din care nu mai au scăpare, iar pentru crimele comise vor trebui să plătească din greu.

Punerea în scenă a poveştii bărbierului demonic de pe Fleet Street reprezintă cea de a treia colaborare a regizorului Dragoş Galgoţiu cu trupa Teatrului Maghiar din Cluj. În 2008, a regizat Societatea de vânătoare de Thomas Bernhard, iar în 1998 Furtuna de William Shakespeare. Scenografia spectacolului îi aparţine lui Andrei Both, costumele sunt realizate de către Doina Levintza, iar Katalin Incze G. este dirijor şi conducător muzical. Rolul principal este interpretat de Gábor Viola. Din distribuţia spectacolului fac parte actorii: Andrea Vindis, Csaba Marosán, Kinga Ötvös, József Biró, Loránd Váta, Róbert Laczkó Vass, Rita Sigmond, Éva Imre, Loránd Farkas, Szabolcs Balla, Ervin Szűcs, Melinda Kántor, Csilla Albert, Ferenc Sinkó, András Buzási, Zsolt Vatány, Péter Árus, Krisztina Bíró, Evelyn Budizsa, Noémi Daróczi, Helga Demeter, Leonárd Fodor, Timea Jerovszky, Ágota Major, Bence Molnár, Gergő Mostis, Ágnes Szucher. Spectacolul este recomandat tinerilor peste 15 ani şi beneficiază de supratitrare în limbile română şi engleză.

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2022 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress