Când e fericirea posibilă? @ tranzit. ro/Cluj

h.arta_ro

tranzit. ro prezintă:
Când e fericirea posibilă? – expoziție a grupului h.arta

Vernisaj: Joi, 17 aprilie 2014, ora 19:00
Str. Brassai Sámuel, nr. 5, Cluj-Napoca

Este fericirea o chestiune individuală, este ea posibilă în vecinătatea nefericirii altora? Într-un context în care discursuri de extremă dreaptă capătă tot mai multă vizibilitate în spaţiul public, în care intruziunea capitalului în toate aspectele societăţii este tot mai pregnantă, în care drepturi inalienabile precum cel la apă şi aer nepoluate sunt pierdute, în care extrema lipsă de respect faţă de viaţă devine acceptabilă, cum poate fi depăşită ideea fericirii ca prescripţie, fericirii ca îndatorire a individului neoliberal? Proiectul analizează promovarea violenţei, eliminarea şi ascunderea celor nefericiţi, dublele standarde, transformarea disperării şi sărăciei în vini ale individului, într-o societate în care cuvântul „fericire” ne urmăreşte de pe panouri publicitare, din mass media, din normele vieţii cotidiene. (h.arta)

Grupul h.arta este format din trei artiste (Maria Crista, Anca Gyemant şi Rodica Tache) interesate de subiecte cum ar fi producerea cunoaşterii, modele de educaţie alternativă care au o perspectivă feministă, de crearea unor noi spaţii pentru exprimare şi acţiune politică. Proiectele lor sunt, de cele mai multe ori, bazate pe colaborare, artistele lucrând adesea împreună cu alţi artişti/te, activişti/te, şcoli, etc.

Expoziția Când e fericirea posibilă? face parte din seria proiectelor prezentate la Cluj în cadrul programului Ficțiune, Retorică, Fapte.

Expoziţia poate fi vizitată în perioada 17 aprilie – 19 mai 2014, de luni până vineri între orele 15:00 – 18:00.

Partenerul principal al tranzit. ro este Fundația ERSTE.

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2022 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress