Live: Mick Harvey @ Flying Circus Pub

mick harvey

 

18 aprilie, ora 20:00, Flying Circus Pub (str. Iuliu Maniu, 2)

După aproape un an și jumătate de la lansarea albumului de debut, Robin & The Backstabbers revin în Flying Circus, de data asta ca invitați speciali alături de Mick Harvey (cofondator Nick Cave and The Bad Seeds, colaborator de bază PJ Harvey).

Este prima vizită a lui Mick Harvey în România și singurul concert Robin & The Backstabbers cu setlist complet în acest sezon la Cluj.

Biletele în avans costă 30 de lei și se găsesc la bar în Flying Circus Pub.
Concertele Robin & The Backstabbers tind să fie sold out așa că vă recomandăm să cumpărați biletele din timp.

MICK HARVEY

„Pînă în 2009, Mick a fost mereu lîngă Nick Cave, fie că perioadele s-au numit Boys Next Door, o entitate protoistorică ce avea să se transforme în The Birthday Party, fie că s-au numit chiar The Birthday Party, fie că s-au numit The Bad Seeds. Mick i-a fost lui Nick prieten şi confident, dar, mai important pentru muzica lui Cave, omul care i-a făcut aranjamentele pieselor şi l-a ajutat să le scrie timp de 36 de ani, sărind de la un instrument la altul, cu o uşurinţă de invidiat.

În 2000 şi 2011, Harvey a ajutat-o pe PJ Harvey să ducă acasă două Mercury Prize, cel mai rîvnit premiu al Britaniei muzicale, fiind coproducător al Stories from the City, Stories from the Sea şi Let England Shake. Din 1995, de pe vremea seminalului To Bring You My Love, Harvey era unul dintre instrumentiştii pe care Polly Jean s-a bazat în sesiunile de înregistrări şi în turnee.

[..] Anul trecut, Mick Harvey a ajuns la albumul solo cu numărul şase, numit FOUR (Acts of Love), al doilea de după despărţirea de Nick Cave.[..] Ultima operă a muzicianului australian e o poveste în trei (!!!) acte, „Summertime in New York“, „The Story of Love“ şi „Wild Hearts (Run Out Of Time)“ care vorbeşte despre creşterea şi descreşterea unei relaţii. Dacă mereu a existat ceva întunecat şi hipnotic în muzica lui Harvey, albumul acesta nu face excepţie.”

Paul Breazu, Dilema Veche, despre Mick Harvey.

–––––––––––

ROBIN & THE BACKSTABBERS

Robin and the Backstabbers este un grup de pop melodramatic din Bucureşti, înfiinţat în 2010. Componenţa actuală îi cuprinde pe Andrei Robin Proca (voce, chitară), Florentin Vasile (chitară), Vlad Feneşan (chitară bas), Vladimir Proca (tobe), Radu Moldovan (tobe) şi Andrei Fântână (saxofon, acordeon, chitară). Formaţia s-a bucurat de un anume magnetism încă de la început, câştigând Premiul Publicului la ediţia din 2010 a competiţiei Stufstock Newcomers.

A concertat în toate oraşele semnificative din România (Bucureşti, Timişoara, Cluj, Galaţi, Iaşi, Braşov, Constanţa, Târgu Mureş, etc.), bifând şi o apariţie în Republica Moldova, în cadrul festivalului Acoperire Culturală, organizat de ICR Chişinău, şi a cântat în deschiderea unor formaţii precum Whitest Boy Alive (GER), Obits (US), British Sea Power (UK) şi Reptile Youth (DEN).

Robin and the Backstabbers a lansat un singur album de studio, în noiembrie 2012, intitulat Bacovia Overdrive, vol. 1: Stalingrad, primul dintr-o trilogie care urmează să mai cuprindă Arhanghel’sk şi Vladivostok.

www.robinandthebackstabbers.com

––––––––––-

Eveniment organizat de Epicenter în colaborare cu Liveland, găzduit de Flying Circus Pub.

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress