Concert: Rodion G.A. la Adăpost

The Shelter și Acrobat Sound au onoarea să vă prezinte :

1972501_800340403329238_1052977726_n

Sâmbătă, 15 martie, ora 22:00, The Shelter.

Main : RODION G.A.
În deschidere BABA DOCHIA iar după, ACROBAT SOUND .
Visuals: LE FKY & NO BIJOUX

===================================
ATENTIE !
Acest event este unul caritabil . Toți banii din intrare se vor duce către RODION LADISLAU ROȘCA (RODION GA)
=====================================

RODION G.A.
––––––
Rodion experimentează, încă din anii de liceu, posibilitățile generării de sunete noi, neconvenționale.

Folosind la început unul și mai apoi mai multe magnetofoane, își înregistrează chitara și, prin supraimprimare sau supramodulare, obține un sound complet schimbat, foarte asemănător cu cel a sintetizatorului. Absolvent al Liceului de Muzică din Cluj, instrumentul clarinet, Rodion este mai degrabă atras de compoziție și experiment, astfel că, între anii 1970 – 1977, înregistrează prin metodele proprii, în apartamentul său, peste 70 de cântece.

În 1977, alături de Gicu Fărcaș și Adrian Căprar, pune bazele formației Rodion G.A., continuând să scrie muzică după propria filozofie. Formația este considerată revelația rock a României și activează pâna în 1983.

Acum este momentul în care se lansează principalele compoziții care vor defini personalitatea lui Rodion Roșca, „Stele și Lumini”, „Imagini din Vis”, „În liniștea nopții” sau „Uneori”. Piesele ajung pe rând pe primele poziții ale clasamentelor alcătuite de radiourile și revistele vremii.

Formația continuă să ocolească studiourile profesioniste de înregistrare și experimentează înregistrând în micul apartament al liderului său.

În 1983, trupa se destramă datorită instabilității formulei sale, în 6 ani perindându-se câteva zeci de instrumentiști. Rodion Roșca continuă să compună pentru teatru sau televiziune până în 1989 când,după moartea mamei sale, nu mai găsește resurse să meargă înainte.

În 2008, casa de producție Roadrunner Music[1] aduce trupa Rodion G.A. în atenția opiniei publice, dupa 19 ani de absență. Încep procedurile de remasterizare a pieselor Rodion G.A., însă totul se oprește odată cu falimentul casei de discuri.

În anul 2009, producătorul și regizorul independent Sorin Luca începe producția filmului documentar intitulat „Imagini din vis”[2], după titlul piesei Rodion G.A. cu același nume. Filmul documentar îl prezintă pe Rodion Roșca și dincolo de muzica sa și va fi lansat la finele anului 2013.

În anul 2012, Rodion Ladislau Roșca este redescoperit de colectivul de muzicieni Future Nuggets[3] care, împreună cu casa de producție londoneză Strut Records[4] si mediați de Ambassador’s Reception îi lansează în mai 2013 primul album integral semnat Rodion G.A.

Pentru cultura românească, apariția lui Rodion Roșca reprezintă o formă de rezistență extrem de vitală într-o perioadă rece și sumbră a României.

Despre concertul de la Casa TIFF din 2012.

 

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress