Friday, I’m in Love: Spiritualized

OV10-Spiritualized-2-peforming-in-St_-James-Church

Bună ziua, dragilor și bine v-am regăsit la o nouă ediție a emisiunii Friday I’m in Love! Acum ceva vreme îi aveam invitați la emisiune pe Spiritualized care ne cântau capodopera lor Ladies and Gentlemen We’re Floating in Space. Azi vom călători în Spațiu tot prin intermediul lor, de această dată ascultând o piesă de pe Space Project numită Always Forgetting With You (The Bridge Song).

Ideea că muzică și astronomia merg mână în mână este una foarte veche. Dacă înainte de Kepler, filozofii, astronomii și matematicienii foloseau ca pe o metafora asemănarea dintre muzică și astronomie, Kepler în secolul 17 a încercat să găsească reguli comune între muzică și mișcarea planetelor în Sistemul Solar. Astfel armonia Universului era explicată în termeni muzicali, ba mai mult  în funcție de perioadele de revoluţie, distanţele şi vitezele planetelor, acesta își imagina cum sună fiecare planetă: Marte e tenorul, Saturn și Jupiter sunt bașii, Mercur soprana etc.

În zilele noastre, nu mai avem nevoie de exerciții de imaginație, putem asculta sunetul planetelor și chiar piese inspirate de aceste sunete. Astfel, pe compilația Space Project, înregistrările făcute de Voyager 1 si Voyager 2 sunt transformate în muzică: Youth Lagoon  ne dă o idee despre cum sună Uranus, Beach House au făcut o piesă inspirată de sunetele de pe Saturn și Spiritualized, unde voiam de fapt să ajung, au încorporat în piesa lor „muzica” de pe Neptun.

Rezultatul este un lovesong marca Spiritualized, în care J. Spaceman cântă despre toate lucrurile pe care le-ar face pentru iubita sa. Nu știu vouă, dar mie mi se pare că Neptunul sună foarte bine, de la primele acorduri până la explozia din final. Vă las alături de această mică bijuterie și vă dau un ultim sfat înainte de decolare: iubiți-vă-ți mulți!

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress