Manifestul Salvați Roșia Montană de la ocuparea partidelor (Cluj)

IMG_4097

Cetățeni!

De mai bine de 14 ani, Roșia Montană rezistă asediului neîntrerupt al companiei Roșia Montană Gold Corporation. În acest asediu, statul român nu este aliatul cetățenilor săi, ci al corporației și al intereselor obscure ale politicienilor corupți. Autorități locale, parlamentari, guvernanți și președinte, cu toții au făcut tot posibilul nu ca să împiedice, ci ca să grăbească otrăvirea noastră, a tuturor, cu cianura oferită de compania canadiană.

Roșia Montană reprezintă atât de multe lucruri frumoase, prin oamenii ei, prin natura sa, prin patrimoniul național și universal pe care-l adăpostește. Dar Roșia Montană reprezintă și ultimul caz major de corupție a autorităților și de conlucrare a oligarhiilor transpartinice care țin România captivă. Partidele politice nu mai sunt decât un paravan pentru aceste oligarhii. Nu mai există nici un fel de ideologie politică sau program coerent de guvernare; totul se face în numele profitului, al setei de putere și atât! Ce fel de clasă politică este aceea în care partide de dreapta acceptă încălcarea dreptului la proprietate al cetățenilor, iar partidele de stânga votează legi care distrug comunități întregi sau le lasă fără protecție în fața lăcomiei corporațiilor? Răspunsul e simplu: o clasă politică orbită de dorința de putere și de bani.

lupta de plasa sediul partidelorAstăzi, 10 decembrie 2013, de Ziua Internațională a Drepturilor Omului, deputații USL se pregătesc să voteze pozitiv noua lege a minelor, o lege copiată aproape în întregime după legea specială pentru Roșia Montană, o lege împotriva căreia zeci de mii de cetățeni au ieșit în stradă începând cu 1 septembrie. Deputații PDL se ascund de responsabilitate în spatele unei așa-zise abțineri, în timp ce deputații PPDD și UDMR dau din umeri sau trimit mesaje publice fără conținut clar. Prevederile noii legi a minelor legalizează exproprierile forțate în numele operatorilor economici privați; mai mult, unul din amendamente stipulează că un cetățean pe a cărui teren se află o sursă de apă nu va mai putea folosi acea sursă de apă dacă ea este concesionată unei corporații! Astfel, această lege va afecta nu doar comunitatea din Roșia Montană, ci și pe cele din Pungești, Moșna și toate celelalte localități în care se vrea începerea explorării și exploatării gazelor de șist prin fracturare hidraulică.

De aceea, astăzi, 10 decembrie 2013, noi, cetățeni liberi am decis să ocupăm sediile acestor așa-zise partide politice folosite ca locuri de promovare a ignoranței, setei de putere, corupției și fărădelegii.

lupta de plasă PSDMesajul nostru pentru cetățeni este: veniți alături de noi, indiferent de etnie, religie, sex sau condiție socială! Acționați pentru eliberarea voastră de sub dominația acestui sistem putred de corupt, un sistem în care voi, cei mulți, sunteți sacrificați pe altarul banului!

Mesajul nostru pentru politicieni este: dacă ne atacați, suntem datori să ne apărăm! Vrem să simțiți pe pielea voastră cum e să nu mai puteți lucra, să nu mai puteți dormi, să nu mai puteți trăi fără ca cineva să vă amenințe în mod constant modul de viață. Nu ne vom opri până când nu veți înțelege că deciziile voastre afectează milioane de oameni și că veți plăti pentru orice încercare de a ne otrăvi sau a ne priva de drepturile noastre!

UNIȚI, salvăm Roșia Montană!

10 decembrie 2013

Foto & performance Lupta de plasă: Adi Dohotaru & friends (descriere aici)

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2022 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress