Orașul Vizibil 4

1393423_601980863201465_2143211244_n

Vă invităm miercuri, 27 noiembrie 2013, de la ora 11.00, la lansarea expoziției Orașul Vizibil 2013, care prezintă o serie de lucrări și intervenții artistice în spațiul public. Lansarea va avea loc în prezența d-lui primar Emil Boc și a curatorului expoziției, István Szakáts, în Piața Muzeului.

Orașul Vizibil este o inițiativă de a reactiva spațiul public din Cluj prin intervenții artistice. Expoziția Orașul Vizibil utilizează spații publice pentru prezentarea unor lucrări de artă contemporană care problematizează spațiul public și diferite dimensiuni ale vieții urbane. Cele nouă lucrări și proiecte de intervenție artistică din “Orașul Vizibil 2013” au fost selectate în urma unui concurs de proiecte de artă publică, cu două categorii: intervenție artistică și lucrări pentru spații de afișaj.
Din acest an Orașul Vizibil s-a alăturat platformei europene ”Create to Connect”, în cadrul căreia producători culturali din 9 țări își propun să conecteze creatorii și publicul prin procese artistice participative care prelucrează teme sociale curente și cultivă un exercițiu al angajamentului față de viața comună. ”Create to Connect” va fi derulat în perioada 2013-2018 de Fundația AltArt împreună cu Bunker Ljubljana (Sl), Artsadmin (GB), Arts and Theatre Institute (CZ), Empresa de Gestao de Equipamentos e Animacao Cultural (PT), Parc et Grande Halle de la Villette (FR), Rotterdamse Schouwburg (NL), Santarcangelo dei Teatri (IT), Stichting Noorderzon Groningen (NL), Walking Theory (RS), cu sprijinul financiar al programului Cultura 2007-2013 al Uniunii Europene.
Tema concursului din acest an, lansat în luna septembrie, este “Adoptă: Spațiu. Comunitate“, provocând artiștii să propună lucrări care chestionează relația dintre actul artistic și cel social, dintre spațiul artei și spațiul public și în care relația cu comunitatea este primordială.

Juriul care a selectat lucrările este format din István Szakáts – curator/președinte Fundația AltArt, Mihai Pop – curator/Galeria Plan B, Eugen Pănescu – arhitect/urbanist, Oana Buzatu – expert comunicare/ purtător de cuvânt, Primaria Cluj-Napoca. Expoziția a fost precedată de o etapă de prezentare online a propunerilor artistice, etapă în care publicului i s-a oferit ocazia de a comenta și vota proiectele preferate.

Orașul Vizibil este un proiect al Fundației AltArt, realizat în partneriat cu Primăria Cluj-Napoca, cu sprijinul financiar al Programul Cultura 2007-2013 al Uniunii Europene și al Primariei și Consiliului Local Cluj-Napoca.

Pentru mai multe informații legate de proiect vă invităm să click aici!

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress