Thursdayrated: Airbag

Airbag_Pressphoto_1

Salutări cordiale la ultimul Thursdayrated din luna octombrie! Constat pentru a nenumărata oară că rockul progresiv are o contribuție semnificativă la scoaterea nervilor mei din rahat după o săptămână cu întâmplări preponderent nasoale și, în consecință, stresante.

Ne oprim azi, foarte pe scurt, asupra trupei norvegiene Airbag (a nu se confunda cu formația argentiniană omonimă, de altfel, foarte în vogă pe meleaguri sud-americane, care, probabil, va face subiectul unei viitoare ediții).

Airbag ia ființă în anul 2004 la Oslo, din cinci foști colegi de clasă, și în prezent are următoarea componență: Asle Tostrup (voce/chitară), Bjørn Riis (chitară), Anders Hovdan (bas), Henrik Fossum (tobe) și Jørgen Grüner-Hagen (clape). După primele EP-uri („Come On In” – 2004, „Sounds That I Hear” – 2006 și „Safetree” – 2008) se lansează albumul de debut, „Identity” (2009), disc extrem de bine primit de public și critică. Următorul LP, „All Rights Removed” (2011) este recompensat cu 6 premii „Best Prog Release of the Year 2011”, trupa făcându-și deja un nume solid și ajungând să concerteze la festivaluri majore în deschidere sau alături de formații celebre ale genului, precum Marillion, Anathema, Gazpacho sau Pineapple Thief. Cel mai recent disc al lor se numește „The Greatest Show on Earth” și a ieșit pe 25 octombrie 2013. Vă invit să ascultăm împreună piesa „White Walls”, extrasă de pe „All Rights Removed”, înregistrată live în sala de repetiții a trupei.

Sper să vă cadă bine. Dați mai departe. Un weekend splendid!

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress