Victor Ponta a participat la protestele anti-RMGC!

Victor Ponta  protest anti RMGC 2

[Despre Roșia Montană ca semnificant gol sau vorba lui Gellu Naum: „Să cretinizăm limbajul”]

Victor Ponta a participat la ultimul protest anti-RMGC și i-a instigat la politică pe demonstranți ca semn că își dorește adversari politici pe măsură, transmite Radio Erevan.

Prim ministrul a transmis protestatarilor că se „fxxe în performance-uri voastre apolitico-stradale” și că nu înțelege cum teme ca exploatările care oferă locuri de muncă, dar și mesaje jucăușe legate de câinii fără adăpost, îi pot amenința poziția în vreun sens.

„Noi nu facem politică. Politica e murdară, noi suntem România curată. Noi suntem oameni frumoși, biutiful pipăl cum ziceau hipioții, iar voi sunteți niște oameni urâți. Uniți salvăm tot”, au transmis protestatarii premierului României. În continuare, protestatarii au reiterat că manifestația este non-violentă și că are un rol civico-educativ și performativ pentru că doar arta și un stil curat și frumos de viață sunt unicele supape care mai pot salva România în momentul de față.

Victor Ponta a afirmat că este de acord cu cererile protestatarilor ca parlamentar, dar ca șef al guvernului nu le va îndeplini.

Cu o majoritate de două treimi în Parlament, Victor Ponta a afirmat că se plictisește la guvernare, motiv pentru care le propune manifestanților să vină cu mesaje legate de justiție socială îmbinate cu temele legate de exploatarea unor resurse importante ale țării, pentru ca veniturile obținute din astfel de resurse să fie redistribuite către domenii ca sănătatea, educația sau cultura.

Când premierul a pronunțat cuvintele „justiție socială” și „redistribuire”, manifestanții au început să își pună iile și cojoacele străbune, să desfășoare tricolorul, să spună rugăciunea Tatăl Nostru pentru ca la final să strige: „JOS COMUNISMUL”. Un banner imens a fost desfășurat de mulțime pe care scria „COMUNISM=CORUPȚIE”. Și de data aceasta, Victor Ponta s-a alăturat protestatarilor. În ciuda scandărilor comune, liderul guvernului a reușit să scape de fluierături doar când a declarat că adoptă un câine comunitar aflat în piață, moment în care în mulțime au izbucnit aplauze furtunoase.

Victo Ponta protest anti RMGC

„Să fie foarte clar, nu există nici o contradicție între democrație și capitalism. Protestul nostru nu are legătură nici cu capitalismul, nici cu politica”, a urlat în difuzor tânărul lider apolitic Bogdan Rackolcza în uralele protestatarilor. Justiția socială este un concept prea de stânga”, a afirmat protestatarul Mihai Goțiu pentru postul public privatizat Radio Erevan. „Ar fi o greșeală tactică majoră să ne îmbinăm cu sindicatele care negociază acum la guvern mărirea salariului minim pe economie și alte revendicări sociale. Vă dați seama, mulți dintre protestatari s-ar simți jigniți dacă ar defila cu astfel de sărăntoci veniți cu miile la protest, aduși cu trolebuzul. În plus, am semnat câteva contracte cu barurile din centrul orașului și nu putem organiza manifestațiile în afara weekendului”, a continuat publicistul.

Cu Ponta plecat alături de cățelul denumit cu tandrețe Protestataru’ pentru că lătra în continuu, marșul a continuat prin centrul orașului. La final, manifestanții se întrebau în ce bar să meargă să bea pentru a discuta noua retrezire națională.

 

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2022 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress