Transeuropa: Imagine | Demand | Enact @ Cluj

afis transeuropa

Între 16 – 20 octombrie, la Cluj revine Festivalul Transeuropa – un eveniment artistic, cultural şi politic, care are loc simultan în 13 oraşe din Europa. Ediţia din acest an are la bază trei concepte-cheie: IMAGINE, DEMAND și ENACT, oferind un spațiu comun pentru dezbateri şi strategii colective pentru o viziune diferită asupra unei Europe mai inclusive şi mai democratice.

Festivalul a debutat pe 5 octombrie cu Air Time, un eveniment artistic audio care a avut loc simultan în 10 oraşe din Europa. Împreună cu persoane din alte 9 ţări, participanţii din Cluj au luat parte la un exerciţiu de trăire si experimentare colectivă a spaţiului public, depăşind distanţele fizice.

Evenimentele din cadrul Festivalului Transeuropa sunt rezultatul colaborării între peste 100 de ONG-uri și instituții artistice și culturale din toată Europa. Din acest punct de vedere, Transeuropa reprezintă un eveniment transnaţional unic – nu este vorba despre 13 festivaluri diferite care se desfăşoară în același timp, ci despre un festival unic european.

Programul din fiecare oraş a fost conceput în concordanţă cu interesele și contextul local. În Cluj-Napoca, vor avea loc serie de workshop-uri cu diverse teme, proiecții de film, dezbateri și întâlniri non-formale, cum ar fi Biblioteca Vie, pentru a explora perspective proaspete asupra orașului. Vom ajunge mai aproape de ceea ce consumăm prin întâlniri cu producători locali, vom merge la un tur prin Mănăștur pentru a afla poveștile oamenilor, vom cunoaște mai îndeaproape campaniile Salvați Roșia Montană! și Nu Fracturare!, pentru ca în final să descoperim alternative economice, sociale și politice. Participarea este deschisă tuturor, intrarea la evenimente fiind liberă. Pentru mai multe detalii despre activităţile desfăşurate, vă invităm să consultați programul atașat.

În încheierea festivalului, va fi organizat Forumul Transeuropa care va avea loc în Berlin, între 25 – 27 octombrie. Forumul îşi propune să creeze un spaţiu pentru a imagina, a solicita şi a activa o Europă alternativă.

Festivalul Transeuropa este organizat de reţeaua European Alternatives şi nu ar fi posibil fără sprijinul oferit ediției de anul acesta de Allianz Kulturstiftung, ERSTE Stiftung, Comisia Europeană şi Parlamentul European. European Alternatives este o organizaţie transnaţională civică, care promovează democraţia, egalitatea şi cultura dincolo de statul-naţiune.

Invitați:

Gospodăria Țărănească din Moșna, Asociația pentru Susținerea Agriculturii Țărănești (ASAT) Cluj, Rețeaua Grassroots România, Asociația Vira (Bârlad), România Fără Ei (București), Salvați Roșia Montană, Elena Dalibot – European Alternatives Paris

Parteneri:

Cluj Intercultural Awareness Organization (CIAO), Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare, Centrul pentru Politici Publice (Cluj-Napoca), GAS – Grupul pentru Acțiune Socială, LADO – Filiala Cluj, Societal- Asociaţia Reper 21, Institutul Francez Cluj-Napoca, Primăria Cluj, La Terenuri

Locații:

Zorki Photo Cafe, The Shelter, Cinema Mărăști, cartierul Mănăștur

program transeuropa

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress