„D’ale Carnavalului” la Festivalul Internaţional de Film „Comedy Cluj”

comedy

 

Unul dintre evenimentele speciale dedicate publicului celei de-a 5-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film „Comedy Cluj” este spectacolul de teatru „D’ale Carnavalului” în regia lui Silviu Purcărete.

Miercuri, 16 octombrie, începând cu ora 19:00, scena Casei de Cultură a Studenţilor va găzdui o redare fidelă a textului lui I. L. Caragiale, un spectacol prin care Silviu Purcărete vizitează lumea comică a încurcăturilor cauzate de mască, a personajelor clovneşti ce se definesc prin discrepanţa dintre aparenţă şi esenţă.

Pus în scenă la Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu, „D’ale Carnavalului” este o reprezentaţie plină de surprize şi elemente ce încântă spectatorul atât vizual cât şi auditiv. Scenele sunt construite viu, cu o forţă populară, în care muzica originală compusă de Vasile Şirli devine un element decisiv în articularea mesajului. Silviu Purcărete priveşte cu îngăduinţă sau chiar cu simpatie personajele lui Caragiale, creând situaţii de viaţă perfect verosimile, în care se pot regăsi atât actorii care dau viaţă scenei, cât şi spectatorii în faţa cărora se întâmplă totul. Tensiunea şi misterul fiecărei replici sunt susţinute prin jocul de lumini create de regizorul şi de scenograful Dragoş Buhagiar. Spectacolul Teatrului Naţional „Radu Stanca” din Sibiu, a câştigat patru premii la Gala Comediei Româneşti 2012: Premiul pentru cel mai bun spectacol, Premiul pentru cea mai bună regie, Premiul pentru cea mai bună scenografie şiPremiul pentru cel mai bun actor în rol secundar.

Silviu Purcărete, unul dintre cei mai marcanţi regizori români, a montat spectacole pe cele mai importante scene din ţară, dar şi din străinătate, fiind invitat în selecţia oficială a festivalurilor de la Avignon şi Edinburgh. Contribuţia excepţională la spaţiul cultural european a artistului român este recunoscută prin acordarea titlului de Chevalier des Arts et des Lettres în Franţa şi prin decorarea cu  Ordinul Steaua Romaniei în grad de comandor. Alături de actorii Teatrului din Sibiu, Silviu Purcărete a  montat alte şapte piese printre care „Aşteptându-l pe Godot”, „Faust”, şi „Metamorfoze”.

Biletele se pot achiziționa de la Agenția Teatrală, dar şi online pe www.comedycluj.ro sau accesând link-ul http://biletmaster.ro/ron/Event/47000790/D%60ale-carnavalului . Preţul biletelor este de 35 de lei respectiv 40 de lei în funcţie aşezarea în sală.

Teatrul Naţional „Radu Stanca“, Sibiu

D’ale carnavalului de I.L. Caragiale

Regia: Silviu Purcărete

Scenografia: Dragoş Buhagiar

Light design: Silviu Purcărete şi Dragoş Buhagiar

Muzica originală: Vasile Şirli

Cu: Nicu Mihoc, Constantin Chiriac, Adrian Matioc, Marius Turdeanu, Liviu Pancu, Cristian Stanca,  Cristina Ragos, Raluca Iani, Serenela Mureşan, Ofelia Popii, Pali Vecsei şi: Mihai Coman, Florin  Coşuleţ, Adrian Neacşu, Cătălin Pătru, Edi Pătraşcu, Viorel Raţă, Cristina Stoleriu, Codruţa Vasiu, Liviu  Vlad, Eva Ungvári

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2022 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress