Thursdayrated: DEVO

devo_1000x664px

Ediție specială Thursdayrated! Cu două zile înainte de primele Luciri optzeciste din această toamnă avem o trupă americană reprezentativă pentru new wave-ul anilor ’80: DEVO.

DEVO se formează în 1972 în statul american Ohio (Kent și Akron) din frații Mothersbaugh (Mark – voce și Bob – chitară, voce), frații Casale (Gerald – bas, chitară, synth, voce și Bob – chitară), Bob Lewis și, mai târziu, Alan Myers la tobe.

Numele DEVO se trage de la conceptul lor „de-evolution”, idee dezvoltată în glumă de foștii studenți la arte ai „Kent State University”, Gerald Casale și Bob Lewis, pe la sfârșitul anilor ’60. Prima încarnare DEVO se produce sub numele de „Sextet Devo”, la „Kent State Performing Arts Festival 1973”. În 1976 lansează primul single, „Mongoloid”. După EP-ul ”Be Stiff” (1978), trupa atrage atenția lui David Bowie și Iggy Pop, care ajută băieții să semneze un contract cu Warner Bros. Records. Primul lor disc „Q: Are We Not Men? A: We Are Devo!” (1978)este produs de celebrul Brian Eno. În 1979 pun pe piață al doilea LP, „Duty Now for the Future”, care trasează clar direcția spre o instrumentație preponderent electronică. Trupa își impune definitiv valoarea cu albumul din 1980, „Freedom of Choice”, care conține cel mai cunoscut și de succes single al lor „Whip It”, piesă ce intră rapid în majoritatea topurilor epocii. Urmează albumele „New Traditionalists” (1981), „Oh, No! It’s Devo” (1982), „Shout” (1984), „Total Devo” (1988) și „Smooth Noodle Maps” (1990), după care formația se destramă. După câteva apariții sporadice individuale sau ca Devo, în 2010 iese pe piață cel mai recent album de studio „Something for Everybody”. O compilație cu unele înregistrări demo ale acestui disc este lansată în iulie 2013, intitulată „Something Else for Everybody”.

Sigur că nu mă pot abține să nu vă invit să ascultăm împreună capodopera acestor minunați artiști, „Whip It”, piesă pe care în mod cert o veți auzi la Lucirile optzeciste de sâmbătă.

Sper să vă cadă bine. Dați mai departe. Un weekend splendid!

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress