Pete Tong la Festivalul Peninsula 2013

peninsula

O legendă a muzicii electronice poposeşte în penultima zi în Pădurea Făget, la cea de a XI-a ediţie a Festivalului Peninsula: britanicul Pete Tong va mixa în Freedom Music Arena, sâmbătă noaptea.

În prima zi de festival vor cânta la Kiss Terrace Sarmalele Reci, de la ora 20, după care aici urmează un concert Negură Bunget. Tot în prima zi vor mixa în cortul muzicii electronice şi Mango aka Modul şi Subotage, iar vineri, 19 iulie, va fi rândul lui Oliver Capri şi Horace Dan D să anime petrecerea înaintea celui mai popular DJ din Ungaria, Sterbinszkyşi a slovenului UMEK. La Kiss Terrace warm-up-ul pentru Benga va fi asigurat de SHVR (Shiver). La Peninsula vor reveni cei de la Subscribe (sâmbătă, 18.30, Kiss Terrace), precum şi cea mai cunoscută trupă de metal din România – Trooper (duminică, ora 18.30, Kiss Terrace). Pentru prima oară la Peninsula va cânta şi formaţia Robin & the Backstabbers (duminică, ora 22, Kiss Terrace).

Cariera muzicală a lui Pete Tong este practic o suprapunere cu întreaga existenţă a stilurilor acid house şi electronic. De 22 de ani este cel mai important nume al postului Radio 1, e DJ rezident nu doar în Ibiza, ci mai nou şi în Las Vegas,  a fost cap de afiş la cel mai prestigios festivalul din Europa, Glastonbury, şi a avut rol de curator al unei scene muzicale din cadrul Bestival. Pe parcursului anului trecut, artistul şi-a concentrat forţa creativă de producător, în studio, alături de Paul Rogers şi Dave Spoon, remixând melodiile unor artişti precum U2, Gorillaz sau Madonna. Pete Tong a semnat coloana sonoră la superproducţii de box office precum The Beach,  24 Hours Party People, a compus muzica pentru pelicula Harry Brown, cu Sir Michael Caine în rolul principal, şi tot mapamondul cunoaşte titlul permiatului film It’s All Gone Pete Tong! DJ-ul va mixa în Freedom Music Arena pe 20 iulie.

O trupă foarte îndrăgită de peninsulari revine pe scena festivalului: Sarmalele Reci, adică Zoltan Andras&Co, îi vor face şi la ediţia din acest an pe fani să se simtă bine alături de „lăutarii  de oraş” care îi distrează pe oameni cântându-le despre “viaţa lor familiară” şi reflectând realitatea într-un mod poetic. La Peninsula, sărbătorim anul acesta şi 20 de ani de Sarmalele Reci!

Negură Bunget este o formație de black metal, înființată în 1995 care se autodescrie ca “o ceaţă densă care emană dintr-o pădure întunecată”. Cert este că trupa a devenit o prezenţă incitantă pe scena underground, iar albumul de debut Zîrnindu-să a fost lansat în 1996, fiind urmat şi de alte discuri foarte bine primate de public precum Măiastru Sfetnic (2000), N Crugu Bradului (2002) sau Vârstele Pământului (2010). Cu mai multe turnee în străinătate la activ, peninsularii se pot aştepta la un concert cu putere, pătruns de spiritul transilvănean, pentru că după mai bine de 500 de apariţii live Negură Bunget e pregătit să “dezlănţuie” puterea black metalului şi în pădurea Clujului.

Robin & the Backstabbers este una din cele mai plăcute apariţii muzicale din ultimii ani din România. Înfiinţată în 2010, la iniţiativa lui Andrei Proca, poreclit Robin, formaţia a ajuns foarte rapid pe scenele celor mai importante festivaluri din ţară şi a fost invitată în repetate rânduri să cântă şi înafara graniţelor. Hituri precum Vânătoarea Regală, The Sooner the Devil sau Bacovia Overdrive vor răsuna pentru prima oară la Festivalul Peninsula, în ultima seară a evenimentului!

Muzica celor de la Subscribe este o combinaţie pestriţă de genuri de tot felul, de la progressive modern metal, care domină, până la folk, jazz, reggae, hardcore şi funk. Încă de la albumul de debut – Sanity Has Left the Building  (2004) – băieţii  au arătat că nu sunt doar talentaţi, dar au şi simţul umorului.  Cariera lor a inclus concerte alături de Deftones, Katatonia, Nightwish sau Clawfinger, iar la Festivalul Hegyalja au înnebunit 30.000 de fani, în deschidere pentru Machine Head. Băieţii revin la Peninsula pe 20 iulie.

Cea mai cunoscută trupă de heavy metal din România, Trooper, a fost înfiinţată în urmă cu 18 ani, iar în ultimii zece ani a fost una din preferatele fanilor autohtoni ai genului. Au împărţit aceeaşi scenă cu nume sonore precum Manowar, Judas Priest, Iron Maiden sau Nazareth, iar în 2012 au cântat pentru prima oară şi la Festivalul Peninsula. Anul acesta revin în concert, pe 21 iulie.

TATRATEA afterparties by wUnderBAR aduce la Peninsula DJ-i autohtoni de underground, licori fine şi o locaţie excelentă unde poate fi consumat surplusul de energie de după concertele de la Scena Mare. Aici vor începe petrecerile mixate de DJ-i autohtoni, la ora 21 şi vor ţine până dimineaţa la ora şapte.

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2023 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress