Apel proiecte artistice: Spaţii în Aşteptare II @ Timişoara

call-2013-s

Imagine: ‘Windsound’ de Levente Kozma

SPAŢII ÎN AŞTEPTARE II.
Timişoara, 1-15 sept. 2013

APEL PENTRU PROIECTE ÎN SPAŢIUL PUBLIC

Aşteptam propuneri de intervenţii artistice care pot lua forme diverse precum: instalaţie, afiş, stencil, grafitty, mobilier urban, video, performance etc. Lucrările vor fi prezentate în spaţii publice din Timişoara, cum ar fi străzi, pieţe, terenuri virane, vitrine etc. în perioada 1- 10 septembrie 2013.

Artişti sau grupuri pot aplica cu maximum 2 proiecte pe pers./grup.

Aplicaţiile trebuie să contină:

– conceptul şi descrierea lucrării
(text şi dacă e necesar – fotografii, schiţe, dimensiuni etc),
lista materialelor necesare, o estimare de buget
(care nu va depăşi suma de 1000 lei),
o estimare a timpului necesar producţiei
scurt bio+CV al artistului/tei
date de contact (nume, email, website, telefon, adresa)

Aplicaţiile se trimit pe adresa: spatiiinasteptare@gmail.com
– data limita pentru trimiterea aplicatiilor: 20 iulie 2013

Producţia lucrării, drumul, cazarea, diurna şi onorariul artistului/ei vor fi suportate de organizatori. Este posibilă organizarea unei călătorii de documentare la Timişoara, de 2-3 zile, dacă proiectul o necesită.

ISTORIC/CONCEPT

În 2012, Asociaţia Simultan şi grupul h.arta au conceptualizat un proiect intitulat Spaţii în aşteptare, proiect care a constat în vizitarea şi documentarea unor locaţii post-industriale din Timişoara, locaţii care au funcţionat ca fundal pentru realizarea unor filme video, ca sugestii, ca un context istoric, ca metafore pentru reflecţii asupra prezentului. O parte importantă a proiectului a constat în încercarea de a afla detalii despre istoria acestor spaţii de un modernism eşuat.

În urma acestui proiect, care a constat mai ales în observarea şi analizarea unor situaţii asupra cărora intervenţia e deja imposibilă, a unor spaţii care au fost deja pierdute din ceea ce e comun, întrebările care au rămas s-au referit la limitările şi potenţialul pe care îl are arta, la responsabilităţile pe care le avem noi ca artişti/te.

În continuarea proiectului am fi interesaţi/te ca dincolo de observaţie şi analiza să căutăm unde sunt posibilităţile de acţiune. În ultima perioadă, nu doar spaţiul public ca spaţiu fizic e din ce în ce mai restrâns (atâta vreme cât spaţiile pentru o viaţă publică sunt din ce în ce mai mult spaţiile private), dar şi ideile despre ce înseamnă comun, despre ce înseamnă responsabilitatea şi solidaritatea socială sunt din ce în ce mai mult colonizate de retorica neoliberală a crizei.

Prin intermediul unei serii de intervenţii artistice în spaţiul public (instalaţii, afişaj, proiecţii video, performance-uri etc) şi prin intermediul unor serii de prezentări, mese rotunde şi discuţii, am vrea să aducem în atenţia publică subiecte precum pericolul unor discursuri naţionaliste, rasiste şi sexiste din ce în ce mai vocale şi mai acceptate de mainstream şi posibilităţile de a contracara aceste discursuri. De asemenea am dori să facem vizibile subiecte precum continua restrângere a ceea ce este posibil în spaţiul public cât şi posibilităţile de a lua înapoi un spaţiu public care devine din ce în ce mai strâmt şi mai sufocant.

Contact:
spatiiinasteptare@gmail.com
http://waiting-spaces.simultan.org—-
Proiect coordonat de Asociaţia Simultan în colaborare cu Grupul H.arta şi Asociaţia Artfel.
Proiect cultural finantat de Administratia Fondului Cultural National 

 via

 

 

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2022 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress