CALL FOR PROJECTS: Colors of Cluj – ÎMPREUNĂ

colors

 

Asociaţia Film şi Cultură Urbană, în parteneriat cu Asociaţia SHIFTTransilvania Art Grup, lansează un apel către artiştii clujeni pentru propuneri de proiecte şi lucrări care să fie prezentate în cadrul primei ediţii a Festivalului Colours of Cluj.

Festivalul va avea loc în perioada 1 – 4 august 2013 şi are ca scop susţinerea şi promovarea de manifestări artistice variate şi inedite, folosind în principal spaţiul exterior şi încurajând diversitatea, dialogul şi gândirea alternativă. Astfel, Festivalulva fi gazda a numeroase evenimente culturale din domenii precum teatru, muzică, dans, arte vizuale, video, prezentate în spaţii cunoscute sau mai puţin convenţionale, toate în aer liber.

Festivalul Colours of Cluj este un festival dedicat şi realizat cu implicarea clujenilor. Tema primei ediţii a festivalului, ÎMPREUNĂ, accentuează invitaţia pe care dorim să o adresăm clujenilor, aceea de a revizita împreună spaţiile publice ale oraşului şi de a realiza împreună acest eveniment. Astfel, festivalul se va desfăşura la începutul lunii august, când oferta de evenimente dedicate clujenilor lipseşte din peisajul artistic local. De asemenea, festivalul va avea loc exclusiv în spaţii publice, pe străzi, în parc, în pieţe şi în Grădina Botanică, pentru a atinge categorii cât mai diferite de publicuri. Iar în privinţa propunerilor de evenimente, pe de o parte, Festivalul va avea ca invitaţi în preponderenţă, artişti clujeni, iar pe de altă parte, va oferi numeroase momente participative, în care spectatorii vor fi invitaţi să ni se alăture prin ateliere creative, instalaţii interactive, scene pentru neprofesionişti şi alte asemenea întâlniri dintre public, artişti şi produse artistice create special pentru comunitatea clujeană.

Vă invităm să ne trimiteţi propunerile voastre pentru evenimente performative de stradă (teatru, dans, instalaţii etc.) sau orice alte tipuri de proiecte care se integrează în tematica şi specificul festivalului. Spaţiul de desfăşurare al acestor evenimente ar trebui să fie cu predilecţie Bulevardul Eroilor, dar şi scena de „La Terenuri – Spaţiu comun în Mănăştur” sau alte spaţii asemănătoare.

Festivalul poate acoperi costuri de maxim 1.000 RON pentru un eveniment. Încurajăm evenimentele participative, creative şi cu un grad scăzut de dificultate tehnică. Un aplicant poate participa la concurs cu una sau mai multe propuneri. Vor fi selectate aproximativ 9 proiecte.

Propunerile detaliate de evenimente (care trebuie să conţină o descriere detaliată, durata, locaţia, numărul de artişti implicaţi, necesarul tehnic şi alte informaţii relevante), însoţite de un CV sau prezentare, sunt aşteptate până la data de 20 iunie 2013, la adresa de email: info@shiftart.ro

Rezultatele selecţiei vor fi anunţate în data de 5 iulie 2013.

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress