Thursdayrated: Soen

soen

 

text: Cosmin Mureșan

Azi la Thursdayrated intrăm puțin în zona metal, având în vedere că până acum nu prea am explorat acest minunat gen muzical. Și poate și pentru că vremea de dinăuntru rezonează oarecum cu cea de afară.

Bazele supergrupului Soen au fost puse încă din anul 2004, însă abia în 2010 se remarcă, având următoarea formulă: Martin Lopez (fost toboșar la Opeth), Steve DiGiorgio (fost basist la Death, Testament și Sadus), vocalistul Joel Ekelöf (Willowtree) și chitaristul Kim Platbarzdis. Prima piesă, intitulată ”Fraccions” este lansată în octombrie 2010 pe site-ul oficial al trupei, după care urmează albumul ”Cognitive”, apărut pe 15 februarie 2012. O bună parte din critică și din public consideră că muzica lor seamănă izbitor cu a celor de la Tool. Da! Și? Tool are great așa că ceva asemănător e binevenit. Comentariul lui Lopez referitor la asta: „We are inspired by Tool but I consider them not only a band but a genre. Besides that, I really don’t think there’s anything to argue about, we make good music whoever it would remind you of. Some people tend to dislike rather than like and are looking for faults instead of seeing music for what it is, good or bad„. Eu zic că are dreptate.

Savia” este prima piesă de pe LP-ul de debut care beneficiază de videoclip. Recomand cu căldură întreg albumul și sper să mai lanseze discuri cel puțin la fel de bune ca acesta.

Sper să vă cadă bine. Dați mai departe. Un weekend splendid!

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress