Trei premii UNITER pentru Teatrul Maghiar de Stat Cluj

1

 

Luni, 13 mai, la Teatrul „Vasile Alecsandri” din Iaşi a avut loc cea de-a XXI-a ediţie a Galei UNITER, organizată de Uniunea Teatrală din România. Cu această ocazie, au fost premiate cele mai importante spectacole ale anului 2012 şi nu numai.

Anul acesta, Teatrul Maghiar de Stat Cluj a fost nominalizat prin trei dintre actorii care joacă în spectacolul Hedda Gabler de Henrik Ibsen, regia: Andrei Şerban. Au fost trei nominalizări şi tot atâtea premii. Astfel, Imola Kézdi a primit premiul pentru Cea mai bună actriţă în rol principal pentru Hedda Gabler, Enikő Györgyjakab a primit premiul pentru Cea mai bună actriţă în rol secundar pentru Doamna Elvsted, iar András Hatházi premiul pentru Cel mai bun actor în rol secundar pentru Judecătorul Brack.

Imola Kézdi a mai câştigat premiul pentru Cea mai bună actriţă în anul 2002, pentru rolul Lea din spectacolul Flacăra albă, flacăra neagră (regia: David Zinder), iar András Hatházi a câştigat premiul pentru Cel mai bun actor în rol principal, în anul 2007, pentru rolul titular din spectacolul Unchiul Vania (regia: Andrei Şerban). Enikő Györgyjakab primeşte pentru prima oară Premiul UNITER.

 

 

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress