Thursdayrated: Alison Moyet

alison_moyet

 

text: Cosmin Mureșan

Vă mai amintiţi de Alison Moyet? Pe vremea când ea avea o carieră de succes, Adele nici nu exista…

Ieri dimineaţă eram foarte in the mood să-i ascult albumul din 2007, „The Turn”, lucru pe care l-am şi făcut, apoi mi-am amintit că a anunţat un nou disc de studio pentru primăvara 2013. Surpriză: a fost lansat pe 6 mai. Şi aşa că azi la Thursdayrated încerc să vă povestesc câte ceva foarte pe scurt despre ea.

Născută în anul 1961 în orăşelul englez Billericay, Geneviève Alison Jane Moyet, abandonează şcoala la 16 ani, devenind acordor de piane şi activând în diferite trupe punk şi rock din zona South East Essex (la sfârşitul anilor ’70 şi începutul anilor ’80).

În 1982, formează duetul synthpop Yazoo, înpreună cu Vince Clark, fost membru Depeche Mode (şi viitor membru Erasure). Lansează două albume („Upstairs at Eric’s” şi „You and Me Both”) ce produc hituri precum „Only You”, „Situation”, „Don’t Go”. După destrămarea grupului Yazoo, Moyet începe cariera solo, lansând în 1984 albumul de debut “Alf”, disc ce ajunge pe locul întâi in British Album Chart. În 1987 urmează al doilea LP, “Raindancing”. Încăpăţânată, are reţineri în a înregistra albume comerciale doar pentru a intra în topuri, încercând astfel să-şi consolideze direcţia artistică. Lansează, în 1991, LP-ul “Hoodoo”, după care urmează o perioadă de opt ani in care artista se luptă cu agorafobia, obezitatea, reuşind într-un final să-şi depăşească majoritatea problemelor. În 1994 scoate pe piaţă albumul “Essex”. Aflată în proces cu casa de discuri Sony, în perioada următoare nu lansează LP-uri, dar colaborează ca vocalist cu artişti precum Tricky, Ocean Colour Scene sau The Lightning Seeds. În 2002 semnează cu Sanctuary Records şi scoate albumul “Hometime”, urmat de “The Voice” (2004) şi “The Turn” (2007).

Piesa de azi e primul single de pe cel mai recent LP, “the minutes”, disc pe care vi-l recomand cu cea mai mare căldură, toate cântecele fiind speciale, acoperind o largă gamă stilistică.

Sper să vă cadă bine. Dați mai departe. Un weekend splendid!

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2023 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress