Activism Do It Yourself (DIY): suport de bițe

suport bicicletă BCU

I-am luat cu fratelo cadou la maică-mea de ziua ei o bicicletă.  Acum câțiva ani. De atunci o folosește zilnic, chiar dacă nu se mai dăduse pe biță din copilărie. Acum merge și la Marșul Bicicliștilor, critică nesimțirea șoferilor în trafic, e interesată de cum ar putea fi făcute pistele de bicicliști, nu pe trotuar, unde se simte mult mai comodă și mai safe în fața mașinilor. La Critical Mass (care sper să treacă acum și în jurul Lacurilor Gheorgheni) nu ar veni. Când a auzit că stăm pe toată strada, a zis că „asta e obrăznicie”, dar cine știe ce va face mama peste câțiva ani.

Totuși, nu la radicalism vreau să ajung, adesea o poză, ci la un tip de activism DIY, nespectaculos, fără fonduri euro sau de alt fel, zilnic și care dă dovadă de o anumită curtoazie cu instituțiile (și palatele), dar care pot fi ironizate când lucrurile nu merg ok, nu spumegate cu mânie neputincioasă. De exemplu, am făcut o cerere simplă către aparatul tehnic de la BCU pentru a instala un suport pentru biciclete și au acceptat fără probleme. Înainte îmi legam bița de copac sau stâlpi. L-au instalat de ceva vreme, nu e cel mai bun suport pentru că e dificil de pus bicicleta când sunt prea multe, dar e un pas înainte. Voi mai face o cerere pentru un suport mai lat și mai bine făcut, cu distanțe mai mari între roțile bicicletelor. Și dacă am fi cu miile care am reacționa așa, uneori individual, alteori colectiv?

3 răspuns la Activism Do It Yourself (DIY): suport de bițe

  1. Nu suntem toți Robinson Crusoe, să facem tot de unii singuri, dialogăm și cu alții, de aceea e necesară un tip de implicare cetățenească și fără patalama asociativă formală, ori fonduri și proiecte euro sau autohtone. DIY nu e doar meșteșugăreală și mitul propriului artizan într-o lume serială ori, na, digitală, ci presupune inițiativă și relaționare.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress