Protest impotriva abuzurilor din redactia revistei Tribuna

Afis

Luni, 22 aprilie 2013, la ora 10:30 va avea loc în faţa sediului Tribunei din Cluj (str. Universităţii nr. 1) un protest împotriva abuzurilor săvârşite de noul manager al revistei, Mircea Arman. Declanşatorul acestei măsuri extreme este convocarea poetului Ştefan Manasia, redactor al Tribunei din 2003, în faţa unei comisii de disciplină pentru „delictul” de a prezenta, într-un articol de opinie apărut în Observator cultural (http://www.observatorcultural.ro/index.html/articles|details?articleID=28491), viziunea sa asupra schimbărilor survenite în ultimele luni la Tribuna.

Sunteţi invitaţi la o întâlnire care-şi doreşte să transmită, în egală măsură, solidaritatea faţă de Ştefan Manasia şi respingerea categorică a metodelor prin care Mircea Arman înţelege să-şi înfăptuiască mandatul de manager al Tribunei. Pentru cei care nu cunosc situaţia, precizăm că în doar câteva luni acesta a reuşit să transforme revista într-una de opinie personală (eludând şedinţele de sumar şi blocând orice contribuţie personală a membrilor redacţiei), să intre într-un conflict deschis şi păgubos cu un număr mare de intelectuali marcanţi ai României, să îndepărteze abuziv din consiliul consultativ al revistei mai mulţi membrii (precum profesorii Ion Vlad şi Ion Pop) şi, prin atitudine, majoritatea colboratorilor constanţi. Urmarea e o regretabilă scădere a calităţii revistei şi pierderea totală a reprezentativităţii ei pentru mediul intelectual şi universitar clujean. Dincolo de această regresie uşor vizibilă din exterior, e vorba de tratamentul umilitor la care sunt supuşi membrii redacţiei, de injuriile, ameninţările şi totala desconsiderare a valorii şi competenţelor lor utilizate ca principale instrumente manageriale de Mircea Arman.

Luni la ora 10:30 poetul Ştefan Manasia va susţine o conferinţă de presă în care-şi va prezenta poziţia, urmând ca la ora 11:00 să apară în faţa comisiei de disciplină conduse de Mircea Arman.

Prezenţa dumneavoastră în număr cât mai mare va face mai putenic mesajul pe care acest protest încearcă să-l transmită celor în drept să soluţioneze situaţia de criză cu care se confruntă revista Tribuna.

un răspuns la Protest impotriva abuzurilor din redactia revistei Tribuna

  1. Şi normal că ăia din CJ n-au reacţionat nicicum la memoriul redactorilor de la Tribuna, doar noul şef pus exact acolo pe criterii exclusiv politice de către prietenii şi colegii lui din CJ. Ştefan a picat de fraier la faza cu articolul şi protestul.

    Apropo. Voi cei care aţi participat la protestele din iarna aţi facilitat revenirea la putere a dinozaurilor comunişti. Voi l-aţi ajutat pe Marga să ajungă la ICR şi pe Arman la Tribuna. USL-ul v-a furat protestele. Aţi fost manipulaţi.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress