Thursdayrated: Rilo Kiley

rilo_kiley_371519a5b15d
text: Cosmin Mureșan

Da! Ce bine că în ajunul petrecerii de aniversare a 4 ani de slicker.ro s-a mai înmuiat nițel vremea și semnele primăverii încep să se ivească tot mai mult!

Azi la Thursdayrated avem o trupă americană, care tocmai luna aceasta a lansat un album cu rarități și materiale neapărute până acum, sub titlul ”RKives”. Formația indie rock Rilo Kiley s-a format la Los Angeles în anul 1998 avându-i ca membri fondatori pe Jenny Lewis (voce, chitară) , Blake Sennett (chitară), Pierre de Reeder (bass), și Jason Boesel (tobe).

În 2001 pun pe piață discul ”Take-Offs and Landings”, la o casă de discuri independentă din Seattle. Mai urmează încă două LP-uri, și anume ”The Execution of All Things” (2002) și ”More Adventurous” (2004), după care semnează un contract cu Warner Bros. și în 2007 lansează ”Under the Blacklight”, care atinge locul 5 în US Top Alternative Albums, 6 în US Top Rock Albums și 7 în US Top Digital Albums. În perioada următoare trupa susține o serie de turnee și concerte, urmând ca în 2010-2011, din interviurile cu membrii trupei să se ajungă la concluzia că Rilo Kiley s-a destrămat și nu există intenții de a mai începe munca pentru un nou album.

În prezent, Jenny Lewis cântă cu iubitul ei, Jonathan Rice, sub numele de Jenny & Johnny (au un album în 2010 intitulat ”I’m Having Fun Now”. Blake Sennett face vocal și chitară în trupa ”The Elected”, cu care are deja trei albume. Tot la ”The Elected” a activat pentru o perioadă și bateristul Jason Boesel.

Muzica trupei Rilo Kiley poate fi auzită pe coloana sonoră a unor seriale americane de succes precum ”The O.C.”, ”Dawson’s Creek”, ”Buffy”, ”Grey’s Anatomy” sau ”Weeds”, intrând pe nesimțite  în sufletul telespectatorului emoționat.

Piesa pe care am ales-o pentru rubrica de azi, ”Silver Lining”, e primul track de pe albumul ”Under the Blacklight” și primul meu contact cu Rilo Kiley, o găsisem pe un blog, dar nu vă spun al cui, decât dacă mă întrebați în particular.

Sper să vă cadă bine. Dați mai departe. Un weekend splendid!

Nu uitați: mâine seară de pe la 9 începem să sărbătorim 4 ani de slicker.ro în Gambrinus!

Vă așteptăm cu drag!

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress