Luciri optzeciste

luciri-80_web

Înainte ca Silvia Dumitrescu, Marina Florea sau Marina Voica să concerteze prin cluburile moderne din Bucureşti, la Cluj exista party-ul concept „Luciri optzeciste care îşi propunea reînvierea muzicii uşoare româneşti şi tot ce a însemnat prolifica decadă optzecistă. Dive autohtone pe care le cunoaştem de pe scena festivalului de la Mamaia sau din filmările programelor de Revelion devin vedetele acestei petreceri, în care şlagăre apărute pe discurile înregistrate la Electrecord (unde altundeva?) se succed armonios pentru a recrea atmosfera acelor vremuri.

E imposibil să-ţi fie străine nume precum Mirabela, Angela, Aura, Corina, Carmen, Marina, Mihaela, Margareta şi e foarte probabil să îndrăgeşti melodiile acestora pentru că, vrând-nevrând, le ai impregnate în memorie. Şi nu e vorba doar de efectul simplei expuneri, aceste cântece sunt memorabile şi savuroase deoarece sugerează autenticitate, originalitate, poetizare, puritate şi o doză de naivitate. Dacă părinţii noştri au trăit activ acea perioadă, majoritatea dintre noi, „tinerii din ziua de azi”, avem doar o reprezentare a stilului de viaţă, a modalităţilor de divertisment şi a ceea ce au însemnat anii ’80 pentru muzica românească. Dar imaginaţia şi creativitatea ne permit să facem un astfel de exerciţiu, de aceea ideea party-ului „Luciri optzeciste” mi-a surâs din prima. În plus, abia aşteptam să reascult cântecele marilor maeştri compozitori de muzică uşoară, interpretate de vedetele mai sus amintite.

La ultima ediţie a acestei sindrofii, în momentele cheie ale serbării se putea auzi celebra melodie din intro-ul serialului Dallas, asta în timp ce J.R. ne privea dintr-un loc ‘mai bun’ –  de pe tricoul DJ-ului… Respectând mai mult sau mai puţin dresscode-ul, invitaţii nostalgici sau curioşi au fost sensibilizaţi de cele mai intense romanţe şi s-au lăsat duşi de val, pe piesele mai alerte şi vesele. Playlist-ul a fost unul bogat şi diversificat, conţinând o melodie pentru fiecare. Printre piesele româneşti se mai strecurau şi câteva hit-uri străine, din acelaşi registru, ceea ce nu făcea decât să înteţească atmosfera, instigându-i pe cei prezenţi la dans. A fost o noapte de pomină, publicul a răspuns foarte bine la această provocare de reînviere a anilor ’80, ceea ce a încurajat organizatorii să continue acest demers.

Dacă până acum party-ul s-a ţinut într-un colţ de cafenea (Cafeneaua Papillon), de data aceasta sindrofia ia amploare. Astfel, vineri 22 martie, Gambrinus Pub te aşteaptă să vii la petrecerea numită sugestiv „Luciri optzeciste”.

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress