Noul film al lui Pedro Almodovar deschide TIFF 2013

O comedie marca Pedro Almodóvar, Los amantes pasajeros/Amanții pasageri, deschide cea de-a 12-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF). Comedia „morală, orală și ireală, sau nerealistă”, după cum o descrie regizorul, va putea fi văzută în premieră absolută în România, într-o proiecție unică, pe 31 mai, de la ora 20:45, în Piața Unirii din Cluj-Napoca. Pelicula este prezentată la TIFF în parteneriat cu Independența Film.

După o serie de melodrame „întunecate” ca Volver, Los abrazos rotos/ Îmbrăţişări frânte sau La piel que habito/ Pielea în care trăiesc, Pedro Almodóvar se întoarce cu Los amantes pasajeros la genul care l-a făcut cunoscut în anii ’80: comedia. Acțiunea se petrece într-un avion, de la defectarea acestuia și până la aterizarea de urgență, timp în care pasagerii. „dezbrăcați de iPhone-uri, filmulețe, Internet și iPad-uri, sunt condamnați să fie ei înșiși, înconjurați de necunoscuți”, potrivit lui Almodovar.

„S-au făcut mai multe filme despre oameni care nu pot scăpa din locul în care se află (și televiziunea e plină de concursuri de supraviețuire, claustrofobe), de la Îngerul exterminator al lui Buñuel la Îngropat de viu, de Rodrigo Cortés, unde totul se petrece în cel mai mic spațiu imaginabil, un sicriu. Provocarea e dificilă și pentru cel îngropat, dar și pentru cel care spune povestea lui, regizorul”, spune Almodovar despre cel de-al 19-lea film din cariera sa.
În rolurile pasagerilor apar câțiva dintre cei mai bine cotați actori spanioli: Javier Cámara, Cecilia Roth, Hugo Silva, Guillermo Toledo, Lola Dueñas, Blanca Suárez sau Raúl Arévalo – pe care spectatorii l-au văzut la TIFF în filme ca AzulOscuroCasiNegro/ AlbastruInchisAproapeNegru (Premiul publicului, Mențiunea specială a juriului – TIFF 2007), Gordos/ Grașii (Premiul publicului- TIFF 2010) sau Primos/Verii.
Penélope Cruz și Antonio Banderas, doi dintre actorii favoriți ai lui Almodovar, au apariții cameo în film.
Los amantes pasajeros se lansează în luna martie în Spania. Filmul s-a vândut în atât de multe teritorii, încă înainte de a începe turnajul, încât producătorii l-au realizat cu banii obținuți, fără
sprijinul altor case de producție. Filmul va fi lansat oficial pe marile ecrane din România de Independența Film pe 7 iunie.

Pentru prima dată, biletele la ceremonia de deschidere TIFF (care va include în program și alte surprize) vor fi puse în vânzare în avans, exclusiv on-line, pe www.biletmaster.ro, începând cu data de 15 martie 2013, la prețul de 30 de lei. TIFF introduce, începând din acest an, sistemul electronic de control al biletelor, iar spectatorii care și-au achiziționat locuri on-line vor avea acces la proiecție cu tichetele printate.
Cea de-a 12-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) va avea loc între 31 mai și 9 iunie, la Cluj-Napoca. Va urma, între 19 și 23 iunie, noua ediție TIFF Sibiu.
Festivalul Internațional de Film Transilvania este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR).

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress