ATELIER 200 – Workshop de teatru pentru neprofesioniști

1608_list

 

ATELIER 200 – workshop de teatru pentru neprofesioniști

Cu prilejul zilei mondiale a teatrului, Teatrul Maghiar de Stat Cluj organizează  în zilele de 28 şi 29 martie workshop-ul ATELIER 200, prin care 200 de iubitori ai teatrului sunt invitaţi să pună stăpânire pe scenă, coordonați  de patru tineri regizori.

ATELIER 200, iniţiat de Teatrul MC93 din Bobigny în 2012 şi aplicat în mai multe teatre membre UTE (Uniunea Teatrelor din Europa), s-a bucurat  de  participarea a peste 1.000 de  persoane. După Bobigny, Graz, Roma, Sofia, Porto şi Palermo, în primăvara anului 2013 Clujul va găzdui un spectacol inedit, ce pleacă de la teatrul antic. Actanţii, în număr de 200, fără să fie profesionişti ai scenei, dar asemeni unui cor al cetăţenilor din Antichitate, vor trăi experienţa ritualului scenic, într-o îmbinare simbolică  dintre artă şi polis.

„Dacă 200 de oameni invadează o scenă, este evident că se întâmplă ceva. Acest număr dă dinamism. Efectivul corurilor antice era de 200 de persoane, care înseamnă deja o masă ameninţătoare, ce poate crea atât haos cât şi armonie. Nimic nu ni se pare mai simplu decât traversarea unei scene sau cuvântarea cu glas tare şi totuşi… Corpul în spaţiu, textul, vocea sunt elemente ale artei actorului; pe toate le vom analiza împreună cu 200 de oameni.”

Evenimentul de la Cluj va avea loc în zilele de 28 şi 29 martie, la Teatrul Maghiar de Stat, sub îndrumarea regizorilor István Albu, Andreea Iacob, Levente Molnár şi Ferenc Sinkó. Participarea la atelier este gratuită, iar înscrierea se face  prin completarea formularului on-line de pe site-ul teatrului: http://huntheater.ro/lista_m.php?soid=806, până în data de 25 martie.

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress