Buena Vista Social Club featuring Omara Portuondo & Eliades Ochoa

385930_221056004699829_1961136003_n

 

Artiștii care au pus Cuba pe harta muzicii internaționale vin la Cluj-Napoca, pentru prima dată în formulă completă. Eliades Ochoa, Omara Portuondo, Guajiro Mirabal, Barbarito Torres și ceilalți 12 instrumentiști din Orquestra Buena Vista Social Club pregătesc un spectacol de zile mari.

Buena Vista Social Club a fost mai întâi un club în inima Havanei, unde muzicienii anilor ’40 se întâlneau și improvizau note moderne pe ritmuri tradiționale. După 50 de ani, proiectul a renăscut la inițiativa cubanezului Juan de Marcos Gonzáles, care a cooptat în trupă chiar și veterani ce cântaseră la club în perioada sa de glorie. Ritmurile speciale și povestea din spatele lor i-a atras atenția regizorului Win Wenders, care le-a surprins farmecul în 1999 într-un documentar nominalizat la Oscar și premiat la Festivalului Filmului European.

De atunci, muzicienii poartă spiritul Buena Vista Social Club pe toate continentele, prin concerte ce fac spectatorii să viseze cu ochii deschiși. Au câștigat numeroase premii Grammy și au strâns zeci de apariții live în cele mai cunoscute săli de concert și la cele mai importante festivaluri din Asia, America, Australia sau Europa.

Muzica lor a mai răsunat în sălile de concert ale Clujului în 2007 și în 2009, iar spectacolul din 26 iunie se anunță unul de referință.

Biletele pentru concertul de la Sala sporturilor “Horia Demian” din Cluj-Napoca costă între 58 și 198 lei și se pot cumpăra online de pe Bilete.ro și Eventim.ro.

 

Sursa: http://www.infomusic.ro/agenda/buena-vista-social-club-cu-omara-portuondo-eliades-ochoa/

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2023 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress