Thursdayrated: Tom McRae

tom_mcrae

text: Cosmin Mureșan

Bine v-am găsit la o nouă rubrică Thursdayrated, azi voi încerca să vi-l prezint (pe scurt) pe britanicul Jeremy Thomas McRae Blackall.

Născut în 1969 într-o familie de preoți anglo-catolici, tânărul Tom cântă in corul bisericii și, mai târziu, acompaniindu-se cu chitara mamei sale, interpretează piese ale idolilor săi, nume precum Bob Dylan, U2, Kate Bush, urmând să scrie compoziții proprii și să-și creeze un stil al său.

După ce trece prin trupele “The Ministers of Orgasm”, “Raising Cain” și “Orchid Lounge”, se concentrează pe cariera solo, în care are un foarte mare succes în Marea Britanie și SUA, primind foarte bune aprecieri din partea criticilor. Discografia sa cuprinde 6 albume de studio și un număr impresionant de single-uri, EP-uri și albume live. LP-ul de debut a fost nominalizat la Mercury Prize, iar McRae la BRIT Awards ca Best Newcomer.

Prin 2001, bunul meu prieten Kent îmi face cadou un CD promoțional la albumul de debut (“Tom McRae”), disc ce conține două piese întregi si 3 snippet-uri. Pe spatele copertei, citate: “Mind-blowing stuff” (Q Magazine), “This genre’s saving grace” (NME), “Dark as the inside of a cello” (Melody Maker). Vâr CD-ul în player și începe să curgă primul track: “End Of The World News (Dose Me Up)”. Așa am facut eu cunoștință cu Tom McRae, ascultând prima piesă de pe albumul de debut, pe care am și ales-o pentru rubrica de azi. De atunci încoace, sunt fan.

Sper să vă cadă bine piesa. Dați mai departe. Un weekend splendid!

 

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2021 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress