Lansare: Hârtiile Masculului @ Cărturești

Afis

Lansarea cărții Hârtiile Masculului de Silviu Gherman, joi, 28 februarie 2013, ora 19:00, librăria Cărtureşti Cluj.

Pe 28 februarie lansăm una dintre cele mai bune cărţi de proză apărute anul trecut în România – Hârtiile masculului, ultimul roman al lui Silviu Gherman. În prezenţa autorului, care sigur ticluieşte ceva – uitaţi-vă la filmuleţele pe care le postează pe Youtube şi o să ne înţelegeţi îngrijorarea. Rareş Moldovan va vorbi despre carte, Mihai Mateiu îl va descoase pe autor despre scris şi alte activităţi predilecte, acesta va citi din roman. La sfârşit ceai şi autografe sau salvarea lui Silviu din mâinile fanelor. Oricum, va fi atmosferă. Vă aşteptăm cu drag!

Evenimentul e realizat în parteneriat cu editura Curtea Veche și pensiunea Siago din Cluj, cărora le mulţumim.

Hârtiile Masculului este descris de către Răzvan Petrescu, redactorul cărții, ca un roman situat între fantastic, parabola și joc, având și-un mic aer SF. O societate dominată de femei, în care bărbații sunt chiar mai jalnici decât sclavii – ideea nu e nouă nici măcar în ficțiune, nou e însă modul în care autorul combină o mulțime de personaje și obiecte imaginare cât mai neobișnuite, cu nume pe măsură, pentru a construi o poveste în care, pe lîngă morala de rigoare, ironia, mai puțin umorul, joacă un rol important. Un alt ingredient bine folosit e violența, de toate tipurile, cu pedala pe cea sexuală, unde imaginația lui Silviu Gherman se dezlănțuie într-o maniera goyabosh cu atât mai universală cu cât e mai autohtonă.

Silviu Gherman s-a născut pe 25 iulie 1981 în Brașov. A urmat un liceu de artă, apoi a plecat la București, unde a pendulat între o facultate administrativă și una de actorie. „Continui să fiu actor doar cu numele. M-am angajat la o corporație. În 2008 am înființat Mes Quins, o formație de pop sintetic cunoscută ca <<floarea undergroundului>>. Tot în același an am început să postez regulat pe pagina mea de Youtube scurte filme comice. Am publicat până acum două cărți: Scurta și plictisitoarea viața a lui Kjus, Polirom, 2005 și Cele mai frumoase creiere, Cartea Românească, 2008 (Premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor București). Misoginismul, inadecvarea și mai multe eșecuri sentimentale au dus la apariția Hârtiilor masculului, cartea unei lumi în care am trăit ani de zile și în care nu vreau să mă mai întorc. Tot ce am scris aici e adevarat.” (Silviu Gherman)

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2022 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress